Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Dinamo" vadība vēlas rakstīt vēl vienu protestu par tiesnešu darbību

"Dinamo" vadība vēlas rakstīt vēl vienu protestu par tiesnešu darbību

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" rakstīs protestu par tiesnešu darbību sestdien notikušajā spēlē ar Mitišču "Atlant", laikrakstam "Diena" atklāja AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Dinamo" vadība vēlas rakstīt vēl vienu protestu p...
Mača izskaņā, pateicoties tiesnešu savdabīgajiem lēmumiem, laukumā bija pamatīgas kaislības.
Mača izskaņā, pateicoties tiesnešu savdabīgajiem lēmumiem, laukumā bija pamatīgas kaislības.

(Ziņa ievietota 10:34, papildināta 13:35) 

Šajā mačā "Dinamo" komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:4 un Latvijas klubs gan saņēma vairākus strīdīgus noraidījumus, gan līdzīgās epizodēs pretiniekiem netika piešķirti noraidījumi, gan arī vairāki "Atlant" hokejistu vārtu guvumi tika ieskaitīti strīdīgās epizodēs.

"Noteikti rakstīsim protestu. Vienu reizi to jau izdarījām, kad mums neieskaitīja vārtu guvumu, un, kā zināt, to tiesnesi diskvalificēja līdz sezonas beigām," teica Savickis.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstīja kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs kluba vadība vēl nav kopīgi tikusies un apspriedusi jautājumu par protestu, tādēļ nevar ne apgalvot, ka komanda plāno iesniegt protestu KHL disciplinārajai komisijai.

Kā ziņu aģentūru BNS informēja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis, tad oficiālu protestu šajā situācijā Latvijas klubs nemaz navar iesniegt. "KHL sporta reglaments iespēju iesniegt protestu paredz gan tikai tādā gadījumā, ja tiek apstrīdēts spēles rezultāts un jau tūlīt pēc cīņas beigām komandas pārstāvis to fiksē oficiālajā protokolā. Netiek pieņemti protesti, kuru mērķis nav panākt rezultāta anulēšanu vai arī kuru pamatā ir iebildumi pret tiesāšanas kvalitāti."

Stepītis paskaidroja, ka "Dinamo" vadība drīzāk izvērtē iespējas pievērst KHL uzmanību iespējamām tiesāšanas kļūdām, taču ne protesta formā.

Kasjauns.lv jau rakstīja, neskatoties uz to, ka viens no mača galvenajiem tiesnešiem bija aizvadītās sezonas labākais KHL tiesnesis Vladimirs Bulanovs, visas spēles garumā bija jūtams, ka viena komanda (mājinieki) drīkst nedaudz vairāk nekā otra. Arī vairāki noraidījumi bija pilnīgi nekonsekventi, jo citā epizodē par tādiem pašiem pārkāpumiem spēlētājus nenoraidīja. Par tiesnešu darbību precīzi liecina arī abu komandu soda minūšu attiecība - Latvijas klubs saņēma 90 soda minūtes, turpretī "Atlant" hokejisti nieka astoņas. Taisnības labad jāpiebilst, ka 70 no 90 soda minūtēm bija par disciplināriem pārkāpumiem (nepiekrišanu tiesnešu lēmiem), tomēr šīs runas nebija nepamatotas. Šajā mačā 40 soda minūtes (10+10+20) nopelnīja Lauris Dārziņš, bet pie 30 soda minūtēm (10+20) tika Jānis Sprukts.

Kā ziņots, iepriekšējo reizi "Dinamo" protestēja par tiesnešu rīcību decembrī notikušajā spēlē ar Kazaņas "Ak Bars" komandu. Toreiz KHL Tiesnešu departaments pieņēma lēmumu kļūdu pieļāvušo video atkārtojumu tiesnesi Valēriju Bokarevu atstādināt no video atkārtojumu tiesneša pienākumu pildīšanas līdz šīs sezonas beigām.

Nākamajā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien spēkosies ar Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" vienību. Abas vienības pēdējā laikā startē ļoti neveiksmīgi - Rīgas "Dinamo" komanda zaudējusi pēdējās četrās spēlēs, bet Maskavas "Dinamo" nav spējusi uzvarēt jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Šī abām komandām būs jau ceturtā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī vienības uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā Maskavā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 2:1, bet otrajā cīņā Rīgā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Savukārt 22. decembrī Rīgā Latvijas klubs uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 2:1. Vēl vienu reizi komandas savā starpā spēkosies 20. janvārī Maskavā.

Pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" komandu rīdziniekiem arī nākamās četras spēles plānotas savā laukumā, kurās tā ik pēc dienas tiksies ar Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA vienībām.

Kā ziņots, mačs ar SKA komandu tiks aizvadīts Liepājā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 41 spēlē ieņem astoto vietu un tikai par punktu apsteidz pozīciju zemāk esošo Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu. Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 75 punktiem 41 cīņā ieņem stabilu otro vietu Rietumu konferencē.

Kā ziņots, janvārī Rīgas "Dinamo" komandai ir ļoti smags spēļu grafiks, jo līdz 26. janvārim kopumā paredzētas 12 spēles, turklāt spēlējot katru otro dienu.

„Dinamo” – „Atlant” mača interesantākie momenti –  LTV7 video:

kasjauns.lv/
LETA