Citi sporta veidi

Maskalāna četriniekam desmitā vieta Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Edgara Maskalāna pilotētais bobsleja četrinieks svētdien Īglsas trasē Austrijā ieņēma desmito vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās.

Maskalāna četriniekam desmitā vieta Pasaules kausa...

Maskalāns startēja kopā ar Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Damti, braucienos uzrādot attiecīgi 11. un dalītu septīto laiku.

Sacensībās uzvarēja Vācijas pilota Manuela Mašata ekipāža, kam Maskalāns zaudēja 0,55 sekundes. Otro vietu izcīnīja vēl viena Vācijas ekipāža ar Tomasu Floršucu pie pilota stūres, bet trešais palika Vankūveras olimpisko spēļu čempions amerikānis Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem.

Pēc pirmā brauciena negaidīti līderpozīcijā atradās krieva Aleksandra Kasjanova ekipāža, bet otro tā veica par 0,01 sekundi lēnāk nekā Maskalāns un atkrita uz piekto vietu.

Latvijas bobsleja ekipāžas Pasaules kausa posmā startēja pirmo reizi šosezon.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1036 punktiem saglabāja Mašata, bet viņam ar 1010 punktiem seko Holkombs. Savukārt trešajā vietā ar 922 punktiem atrodas trešais Vācijas pilots Karls Angerers, kura ekipāža Īglsas posmā ieņēma astoto vietu. Tikmēr Maskalāns pēc pirmā starta ar 144 punktiem ieņem 17. vietu.

Maskalāns bija vienīgais Latvijas pārstāvis sacensībās, jo Oskars Melbārdis kā pilots vēl nav veicis pietiekošu braucienu skaitu un pašlaik vēl Pasaules kausā četrinieku sacensībās nedrīkst piedalīties.

Latvijas vadošais pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases vadību atstājis komandu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs.

Sestdien notikušajās divnieku sacensībās Maskalāns ar Dreiškenu ieņēma 11. vietu, bet Melbārdis un Dambis ierindojās 17 .pozīcijā.

Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās. Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaru visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus. Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

Saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009. gada Latvijas labākā sportista titulu.

LETA