Grīnbejas „Packers” uzvar pārpratumiem bagātajā „Superbowl”. VIDEO!
Citi sporta veidi
2011. gada 7. februāris, 10:13

Grīnbejas „Packers” uzvar pārpratumiem bagātajā „Superbowl”. VIDEO!

Jauns.lv

Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēlē - "Superbowl" izcīņā - svētdien par uzvarētājiem pirmo reizi pēdējo 14 gadu laikā kļuva Grīnbejas "Packers" spēlētāji, kas ar rezultātu 31:25 pārspēja Pitsburgas "Steelers" vienību.

Par finālspēles jeb "Superbowl" galveno varoni kļuva "Packers" kvorterbeks Ārons Rodžers, pēc kura piespēlēm tika izdarīti trīs piezemējumi. Rodžersu atzina par finālcīņas vērtīgāko spēlētāju, un šādu godu viņš izpelnījās jau savā pirmajā finālā.

Pēdējo reizi "Packers" par NFL čempioniem kļuva pirms 14 gadiem. Šis panākums ir nozīmīgs arī ar to, ka tika gūts par spīti vairāku vadošo spēlētāju savainojumiem.

Spēles gaitā daudz netrūka, lai "Steelers", kas otrajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 3:21, atspēlētos, taču trīs kļūdas šādu iespēju liedza.

"Superbowl" rīkotāji šoreiz saskārās ar vairākiem misēkļiem pirms spēles un tās pārtraukumā. Vispirms problēmas radās ar vietu ierādīšanu vairāk nekā 1000 skatītāju, kuri biļetes bija iegādājušies uz vietām, kuras stadionā nemaz nebija izveidotas, jo pagaidu tribīne tā arī netika pabeigta. NFL vadība pēc spēles paziņoja, ka 850 līdzjutējiem tika ierādītas citas vietas līdzvērtīgā vai pat labākā sektorā, savukārt 400 līdzjutēji spēli vēroja stadiona laukuma līmenī aiz Pitsburgas kluba rezervistu soliņa. Tā kā no turienes laukumā notiekošo redzēt nevarēja, šie cilvēki spēli vēroja monitoros. Kā kompensāciju NFL solīja trīskārtīgi atmaksāt 800 dolāru vērto biļešu cenu.

Pamatīgu misēkli piedzīvoja pazīstamā dziedātāja Kristina Agilera, kura, pirms cīņas izpildot ASV himnu, sajauca tās vārdus, izlaižot vienu himnas rindu. Pirmspēles atklāšanas ceremonijas scenārijā bija plānots četru reaktīvo lidmašīnu lidojums pāri Dalasas "Cowboys" stadionam. Lidmašīnas stadionu arī pārlidoja, taču tajā sēdošie to neredzēja, jo stadionam bija aizvērts pārbīdāmais jumts.

"Es ceru, ka visi klausītāji prata sajust manu mīlestību pret šo valsti un atzīs, ka himnas īstenais gars tomēr tika parādīts," notikušo komentēja Agilera.

Misēklis notika arī spēles pārtraukumā, kurā uzstājās populārā grupa "Black Eyed Peas", jo radās problēmas ar šova apskaņošanu, nedarbojoties vienam no dziedātāju mikrofoniem. "Black Eyes Peas" uzstāšanās laikā uz skatuves kāpa arī dziedātājs Ušers un savulaik slavenās grupas "Guns 'N Roses" ģitārists Slešs.

Spēli klātienē apmeklēja vairāki slaveni aktieri un sportisti, piemēram, Hjūdžs Džekmens, Džons Travolta, Adams Sanlers, Dženifera Anistone, beisbolists Alekss Rodrigess un NASCAR sacīkšu autobraucējs Kevins Harviks. Skatītāju vidū bija arī bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs jaunākais ar sievu Lauru Bušu.

Pērnajā sezonā "Superbowl" ieguva Ņuorleānas "Saints", kas ar rezultātu 31:17 pārspēja Indianapolisas "Colts" vienību. Toties 2009.gadā triumfēja "Steelers" spēlētāji, kuriem tā bija sestā uzvara "Superbowl", kas vienību padara par uzvarām bagātāko NFL klubu. Iepriekš par "Superbowl" ieguvēju "Steelers" kļuva 1975., 1976., 1979., 1980. un 2006.gadā.

Tikmēr "Packers" vienībai šī bija ceturtā uzvara "Superbowl". Pēdējo reizi prestižo trofeju vienības spēlētāji izcīnīja 1996. gadā. Piecas reizes "Superbowl" izcīņā ir triumfējušas Sanfrancisko "49ers" un Dalasas "Cowboys" komandas.

NFL finālspēle amerikāņu profesionālajā sportā ir gada gaidītākais notikums ar vairāk kā simts miljonu lielu TV auditoriju.

Mača interesantākie momenti – video:

kasjauns.lv/ BNS/ LETA Foto: AFP