Citi sporta veidi
2011. gada 10. februāris, 23:18

Roberts Kubica laukā no intensīvās terapijas nodaļas

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) poļu pilots Roberts Kubica, kurš svētdien rallija sacensībās cieta smagā avārijā, ceturtdien pametis intensīvās terapijas nodaļu.

Šobrīd Kubica ievietots nelaimes gadījumu un neatliekamās palīdzības nodaļā un turpina atgūties no avārijā gūtajām traumām.

Kā ziņots, vēsturiskā Andoras rallija sacensībās polis piedalījās ar "Škoda Fabia" automašīnu "Super 2000" klasē, tomēr jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc tam automobili caururba metāla marga.

Kubicas stūrmanis Jakubs Gerbers traumas neguva, tomēr Kubica tika nogādāts slimnīcā ar helikopteru. Viņam tika veikta septiņas stundas ilga operācija.

Ārsti izsaka cerīgas prognozes par sportista atlabšanu, taču pagaidām grūti prognozēt, cik ilgu laiku tā prasīs. Paredzams, ka piektdien Kubicam tiks veikta vēl viena operācija, lai stabilizētu lūzumus viņa labajā plecā un pēdā. Savukārt vēl pēc dažām dienām tiks veikta vēl viena operācija, lai ārstiem būtu iespēja nostabilizēt arī lūzumus viņa elkonī. Paredzams, ka Kubicam būs jāpaliek slimnīcā vēl divas līdz trīs nedēļas, un tad tiks lemts, kur turpināt viņa rehabilitāciju.

Jau vēstīts, ka Kubicas pārstāvētās F-1 komandas "Lotus Renault GP" vadītājs Ēriks Buljē šonedēļ izteicās, ka poļa aizvietotāja lomai tiek izskatītas trīs kandidatūras - vienības testpilota Brunu Sennas, kā arī Vitantonio Ljuci un Nika Haidfelda kandidatūra.

Kā ziņots, šajā sezonā bija plānots, ka "Lotos Renault GP" piloti būs Kubica un krievs Vitālijs Petrovs. Tikmēr bez Sennas komandai ir vēl viens rezerves braucējs - francūzis Romēns Grožāns.

Pagājušajā sezonā "Renault" komandu pārstāvošais Kubica ar 136 punktiem ierindojās astotajā vietā.

Jaunā F-1 sezona sāksies 13. martā ar sacensībām Bahreinā.

LETA