Fetels kļūdās pēdējā aplī, atdodot uzvaru Batonam
Citi sporta veidi
2011. gada 13. jūnijs, 00:36

Fetels kļūdās pēdējā aplī, atdodot uzvaru Batonam

Jauns.lv

Lietus dēļ par īstu maratonu kļuvušajā Pirmās formulas (F-1) Kanādas "Grand Prix" izcīņā Monreālā aizraujošā cīņā uzvaru pēdējā aplī izrāva "McLaren" pilots Džensons Batons.

Otrais palika pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels no "Red Bull", kurš dodoties pēdējā aplī bija līderis, taču tad pieļāva kļūdu un nedaudz izslīdēja no trases, ļaujot Batonam aizsteigties garām un tikt pie pirmās uzvaras šajā sezonā.

Trešo vietu ieņēma otrs "Red Bull" pilots austrālietis Marks Vebers, bet ceturtais palika vācietis Mihaēls Šūmahers ar "Mercedes". Piekto vietu izcīnīja Vitālijs Petrovs ar "Renault", bet sesto "Ferrari" pilots Felipe Masa, kurš tikai pirms paša finiša apsteidza japāni Kamui Kobajaši no "Sauber".

Pamatīgas lietusgāzes dēļ sacensības pēc 24 apļiem uz divām stundām tika pārtrauktas, kuru laikā tehniskais personāls centās trasi savest braukšanai atbilstošā kārtībā. Gan pēc lietus mitēšanās, gan sacensību sākumā piloti startēja aiz drošības mašīnas, kura trasē devās vēl vairākas reizes pēc vairākām avārijām.

Vēl pirms lietus pārtraukuma no sacensībām izstājās "McLaren" pilots Lūiss Hamiltons, kurš pēc neveiksmīga mēģinājuma apsteigt komandas biedru Batonu, aizskāra barjeru un sabojāja savas mašīnas aizmugurējo riepu. Pēc sadursmes Batons tobrīd atradās tikai desmitajā pozīcijā, viņam vēlāk tika arī piespriests sods par ātruma pārsniegšanu izbraucot no boksiem, kuros kopā viņš sacīkstes laikā pabija sešas reizes.

Tomēr tieši pēdējos apļos Batons nodemonstrēja labāko ātrumu, tiekot garām Veberam, Šūmaheram un visbeidzot arī Fetelam.

Kopvērtējumā pagājušā gada čempions Fetels ne tikai saglabāja līderpozīcijas, bet vēl vairāk atrāvās no tuvākajiem sekotājiem. Fetelam ir 161 punkts, bet Batonam 101 punkts. Trešais ar 94 punktiem ir Vebers, bet ceturtais ar 85 punktiem Hamiltons.

foto: Pasaules čempiona Sebastjana Fetela kļūda pēdējā aplī laupīja viņam drošu uzvaru Kanādas „Grand Prix”.

BNS/Foto: AFP/LETA