Liene Jansone: Neaizgāja uzbrukums, bet aizsardzība bija laba
Basketbols
2011. gada 18. jūnijs, 18:33

Liene Jansone: Neaizgāja uzbrukums, bet aizsardzība bija laba

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē ar Grieķiju vēlējās nospēlēt ar mazāku kļūdu skaitu, pēc sestdien aizvadītā mačā izteicās Latvijas valstsvienības uzbrucēja Liene Jansone.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 57:67 (14:16, 22:19, 10:13, 11:19).

"Spēlē neaizgāja uzbrukums, bet aizsardzība bija laba. Beigās treneris teica, ka vēlams zaudēt ar pēc iespējas mazāku kļūdu skaitu, tomēr tas neizdevās un pretinieces tieši ieguva lielāko pārsvaru spēlē. Šobrīd iekšā viss vārās, bet jānomierinās un ar vēsu galvu jāgatavojas rītdienai," par aizvadīto maču izteicās Jansone.

"Grūti pateikt, kas pietrūka. Mums nepieciešams spēlēt stabilāk, vienai otru jāatbalsta, " atzina Latvijas izlases uzbrucēja Sabīne Niedola. "Varbūt šodien nedaudz pietrūka veiksme, bet tagad jāgatavojas nākamajai spēlei. Vienmēr ir kur augt un uzlabot sniegumu, bet tagad galvenais atjaunoties pirms rītdienas."

Niedola piebilda, ka nav jutusi Latvijas izlases galvenajā trenerī palielinātu uztraukumu par to, ka jāspēlē pret viņa tautietēm.

Arī Elīna Babkina piebilda, ka spēlētājas bijušas nervozas. "Tāpēc spēle neaizgāja kā vajadzēja, tomēr nākamajās cīņās būs labāk."

Eiropas čempionāta grupu turnīra turpinājumā Latvijas izlase svētdien plkst.21.30 tiksies ar Francijas basketbolistēm, bet pirmdien plkst.16 latvietes spēlēs ar Horvātiju.

Kā ziņots, jau pirms gatavošanās Eiropas čempionātam kļuva skaidrs, ka Latvijas izlasei šogad atkal nepalīdzēs vairākas spēlētājas - Anete Jēkabsone-Žogota šajā vasarā nolēma atpūsties no basketbola, bet Aija Brumermane un Dita Krūmberga nevar spēlēt traumu dēļ. Tāpat neilgi pirms finālturnīra kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Santa Dreimane.

Kopumā šovasar aizvadītajās desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja tikai trīs uzvaras. Pēc šīm cīņām Dikeulaks uzsvēra, ka uz rezultātiem neskatās, tomēr atzina, ka gaidījis daudz lielāku ieguldījumu no jaunajām basketbolistēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA