Ieva Kubliņa: visas garās spēlētājas labi nospēlēja aizsardzībā
Basketbols
2011. gada 20. jūnijs, 07:23

Ieva Kubliņa: visas garās spēlētājas labi nospēlēja aizsardzībā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupas otrās kārtas spēlē svētdien pašreizējo Eiropas čempionvienību Franciju uzvarējusi, pateicoties lieliskajam sniegumam aizsardzībā, uzskata Latvijas vienības spēlētāja Ieva Kubliņa.

Jau vēstīts, ka svētdien Latvijas izlase pagarinājumā ar 59:56 (13:16, 9:12, 14:13, 14:9, 9:6) uzvarēja Francijas izlasi, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

"Galvenais uzvaras iemesls bija lieliskais sniegums aizsardzībā. Uzbrukumā izmantojām savas iespējas, tomēr galvenā bija aizsardzība, kur visas garās spēlētājas labi nospēlējām," izteicās Kubliņa.

"Horvātietes skrien un met, ilgi nedomājot uzbrukumā. Mums uz spēli jāsakoncentrējas tikpat ļoti kā šodien un jāspēlē tikpat labi. Nedrīkstam ļaut pretiniecēm ieskrieties un "iemesties", jo tad viņas būs ļoti grūti apturēt," pirmdienas pretinieces raksturo Kubliņa. "Runājot par spēku, man būs vieglāk, jo iepriekš tik daudz neesmu spēlējusi, bet ticu, ka arī pārējām meitenēm izdosies sagatavoties."

Otrajā D grupas otrās kārtas spēlē svētdien Horvātija ar 65:63 (26:16, 16:13, 11:14, 12:20) uzvarēja Grieķiju, savukārt grupas pirmās kārtas cīņās sestdien Francija ar 86:40 sagrāva Horvātiju, bet Grieķijas izlase ar 67:57 apspēlēja Latviju.

Tādējādi pēc otrās spēļu kārtas šajā grupā visām komandām ir pa vienai uzvarai. Pirmdienas izšķirošajā, pirmā posma trešajā spēlē uzvarot Horvātiju, Latvijas vienība nodrošinās vietu otrajā posmā.

"Beidzot atradām iztrūkstošo elementu komandā un spēlējam atkal kā viens vesels. Cerams, ka tas palīdzēs nākamajās spēlēs," piebilda centra spēlēja Zane Tamane. "Galvenais, ka uzvarējām."

"Ja Horvātija uzvarējusi Grieķiju, tas parāda viņu spēku. Tā būs smaga spēle, kurā jāatdod visi spēki," piebilda Tamane.

"Pēc šādas uzvaras ir lieliskas sajūtas, jo francūzietes ir vienas no favorītēm. Pēc vakardienas zaudējuma motivācija bija liela. Tagad mums jāuzvar visi, jo nevēlamies braukt mājās," savas komandas biedrenes cīņā sauca Sabīne Niedola.

Latvijas un Horvātijas spēlē pirmdien sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, jau pirms gatavošanās Eiropas čempionātam kļuva skaidrs, ka Latvijas izlasei šogad atkal nepalīdzēs vairākas spēlētājas - Anete Jēkabsone-Žogota šajā vasarā nolēma atpūsties no basketbola, bet Aija Brumermane un Dita Krūmberga nevar spēlēt traumu dēļ. Tāpat neilgi pirms finālturnīra kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Santa Dreimane.

Kopumā šovasar aizvadītajās desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja tikai trīs uzvaras. Pēc šīm cīņām Dikeulaks uzsvēra, ka uz rezultātiem neskatās, tomēr atzina, ka gaidījis daudz lielāku ieguldījumu no jaunajām basketbolistēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA