Liene Jansone: Ar noskaņojumu viss bija kārtībā, nesapratāmies taktiski
Basketbols
2011. gada 27. jūnijs, 08:44

Liene Jansone: Ar noskaņojumu viss bija kārtībā, nesapratāmies taktiski

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase zaudētajā Eiropas čempionāta spēlē Melnkalnei nav spējusi taktiski saprasties, uzskata valstsvienības spēlētāja Liene Jansone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, svētdien notikušajā otrā posma pēdējā spēlē Latvijas izlase ar 70:74 piekāpās Melnkalnei, kas sacensībās turpina cīnīties bez zaudējumiem.

"Vilšanās ir. Gribējās pabeigt otro posmu ar uzvaru, lai nostiprinātu pārliecību pirms ceturtdaļfināla," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Jansones izteikumus pēc mača. "Lai varētu braukt uz Lodzu ar foršu uzvaru pār līderēm, kuras te vēl nebija zaudējušas nevienam. Tagad ir otrādi - divi zaudējumi pēc kārtas... Bet nekas - cīnījāmies līdz galam."

"Sākums mums ļoti labi aizgāja. Taču otrajā ceturtdaļā ļāvām pretiniecēm iespēlēties, trāpīt visus metienus. Otrajā puslaikā atcerējāmies mūsu agresīvo aizsardzību, taču laiks pietrūka," spēles gaitu atcerējās Jansone, kura mačā guva 11 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

"Ar noskaņojumu viss bija kārtībā, taču taktiski nesapratāmies. Skatītāju nebija daudz, tomēr viena otru nedzirdējām," galvenos zaudējuma iemeslus uzskaitīja basketboliste. "Pašām jāatrod, kāpēc tā notiek. It kā jau bijām gatavas katrai pretinieču kombinācijai, bija izstrādātas pretdarbības."

"Protams, gribējām pabeigt ar uzvaru, kas nostiprinātu pārliecību pirms nākamās spēles. Bet aizsardzība drusku pievīla," stāstīja Jansone. "Treneris jau teica, ka viss būs kārtībā, ja ne tikai zināsim kombinācijas, bet arī varēsim nostrādāt viena pret vienu. Diemžēl viens cilvēks pirmajā puslaikā iemeta 18 punktus. Otrajā tikai sešus, bet visa pretinieču komanda jau bija sajutusi - ja viens cilvēks var, tad arī visas var."

Latvijas izlase izcīnīja otro vietu F apakšgrupā, tāpēc trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika paredzētajā ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu.

"Ir laiks atjēgties, visu sakārtot. Tagad atlikušas divas dienas, lai sagatavotos pašai galvenajai spēlei," uzsvēra basketboliste.

E grupā pašlaik līderpozīcijā ar četrām uzvarām atrodas Lietuvas izlase, Čehija tikusi pie trijām uzvarām, Baltkrievijai un Krievijai ir pa diviem panākumiem, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Šīs grupas pēdējās spēlēs pirmdien Krievija spēkosies ar Lielbritāniju, Čehija tiksies ar Lietuvu, bet Baltkrievija tiksies ar Turciju.

No E grupas vienībām cerības iekļūt ceturtdaļfinālā saglabā visas komandas, izņemot Lielbritāniju, bet Lietuva vienīgā nevar nokrist zemāk par otro vietu, tāpēc arī ar to Latvija nevar tikties.

Kā ziņots, kopumā Latvija finālturnīrā spēlē piekto reizi. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 2007. gadā sasniegtā ceturtā vieta, bet iepriekšējā čempionātā, kas pirms diviem gadiem risinājās Latvijā, mājinieces dažu neveiksmīgu maču dēļ noslēgumā palika tikai septītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka jau pirms gatavošanās Eiropas čempionātam kļuva skaidrs, ka Latvijas izlasei šogad atkal nepalīdzēs vairākas spēlētājas - Jēkabsone-Žogota šajā vasarā nolēma atpūsties no basketbola, bet Aija Brumermane un Dita Krūmberga nevar spēlēt traumu dēļ. Tāpat neilgi pirms finālturnīra kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Santa Dreimane.

Latvijas izlasei pirms čempionāta bija izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA