Sprinteris ar amputētām kājām nekvalificējas pasaules čempionātam. FOTO
Citi sporta veidi
2011. gada 15. jūlijā, 15:16

Sprinteris ar amputētām kājām nekvalificējas pasaules čempionātam. FOTO

Jauns.lv

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprinteris Oskars Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un skriešanai viņš izmanto īpašas protēzes, sacensībās Parīzē nav spējis kvalificēties gaidāmajam pasaules čempionātam vieglatlētikā.

Sprinteris ar amputētām kājām nekvalificējas pasau...
Oskaram Pistoriusam neizdevās izpildīt pasaules čempionāta normatīvu.
Oskaram Pistoriusam neizdevās izpildīt pasaules čempionāta normatīvu.

Skrējējs bez kājām konkurē ar pasaules vadošajiem sprinteriem.

24 gadus vecais sportists, kurš abas kājas zaudēja 11 mēnešu vecumā, savā karjerā izcīnījis četras paralimpiskās zelta medaļas, bet kopš 2008. gada var piedalīties sacensībās ar netraumētiem sportistiem.

Viņš izmanto speciāli skriešanai pielāgotās "Cheetah" protēzes.

Lai kvalificētos pasaules čempionātam 400 metru skriešanas disciplīnā, sportistiem līdz 19. jūlijam distance jāveic vismaz 45,25 sekundēs.

Tomēr Pistoriusam sacensībās Francijā izdevās sasniegt laiku 45,84 sekundes, kas viņam deva piekto pozīciju. Savukārt DĀR sportista personiskais rekords ir 45,61 sekunde. "Esmu priecīgs par savu rezultātu, jo nebiju tālu no sava personiskā rekorda," teica Pistoriuss. "Domāju, ka man vajadzētu būt priecīgam, īpaši tāpēc, ka es skrēju pirmajā celiņā, kur līkums ir ļoti sarežģīts. Tāpēc man nebija priekšrocības."

"Esmu lepns un priecīgs, ka pirmo reizi savā karjerā varēju skriet Parīzē," viņš turpināja.

Tikmēr uzvaru izcīnīja pasaules čempions skriešanā telpās Kristofers Brauns no Bahamu salām, kurš finišēja ar rezultātu 45,05 sekundes, kvalificējoties pasaules čempionātam.