Futbols
2011. gada 17. augusts, 21:21

Brazīlijā aplaupīts 80 gadus vecais divkārtējais pasaules čempions futbolā Zagallu

Jauns.lv

Riodežaneiro aplaupīts divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Brazīlijas futbola izlases sastāvā Mariu Zagallu, vēsta aģentūra AP.

Tiek ziņots, ka četri noziedznieki apturēja 80 gadus vecā Zagallu automašīnu un, piedraudot ar pistoli, atņēma viņam naudas maku un zelta ķēdīti. Kopā ar bijušo futbolistu automašīnā atradās arī viņa sieva un dēls.

Tāpat laupītāji atņēma Zagallu dēlam piederošās vērtīgās lietas. Noziedznieki vēlējās nozagt arī Zagallu automašīnu, tomēr, kad atpazina viņu, tad atteicās no šīs idejas.

Laupīšanas laikā neviens cilvēks necieta.

Incidents notika pirmdien agri no rīta Riodežaneiro rajonā Botafogo, kas atrodas netālu no piekrastes.

Spēlētāja karjeras laikā Zagallu Brazīlijas izlases sastāvā par Pasaules kausa ieguvēju kļuva 1958. un 1962.gadā. Savukārt astoņus gadus vēlāk viņš Pasaules kausa izcīņā triumfēja jau kā Brazīlijas valstsvienības galvenais treneris.

1990.gadā, kad Brazīlijas izlase ceturto reizi triumfēja Pasaules kausa izcīņā, Zagallu bija viens no toreizējā valstsvienības galvenā trenera Karlosa Alberto Pareiras palīgiem.

Tāpat savas trenera karjeras laikā Zagallu Brazīlijas izlasi vadīja arī 1974. un 1998.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīros.

Zīmīgi, ka bez Zagallu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā kā spēlētājs un kā galvenais treneris ir triumfējis vēl tikai Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers.

LETA