Havajietis sasniedz pasaules rekordu, sērfojot desmit stāvu mājas augstumā. VIDEO
Citi sporta veidi
2011. gada 10. novembrī, 15:52

Havajietis sasniedz pasaules rekordu, sērfojot desmit stāvu mājas augstumā. VIDEO

Jauns.lv

Slavenais havajiešu ekstrēmists Garets Maknamara pašam negaidīti sasniedzis jaunu pasaules rekordu sērfošanā, “noķerot” vilni 90 pēdu (27,5 metru) augstumā.

Havajietis sasniedz pasaules rekordu, sērfojot des...
Gareta Maknamaras neticamais vilnis.
Gareta Maknamaras neticamais vilnis.

Kā ziņo World Records Academy, neticamais sērfojums notika Portugāles ostas pilsētas Nazares krastos.

Maknamara pārliecinoši pārspēja iepriekšējo pasaules rekordu, kas piederēja Maikam Parsonam. Viņš 2008. gadā prata pievārēt 77 pēdas (23,5metru) augstu vilni.

Pēc jaunā pasaules čempiona partnera Ela Minnija vārdiem, Garets nejauši “noķēra” gigantisko vilni, kas bijis desmit stāvu mājas augstumā, bet neapjuka un nodemonstrēja neticamu meistarību. “Viss bija lieliski – burvīgs laiks un viļņi, mēs ar Garetu kopā vizinājāmies uz dēļiem, un pēkšņi es pamanīju, ka viņš ir noķēris lielāko vilni, kādu esmu redzējis savā dzīvē. Vairākums cilvēku tajā brīdī būtu nobijušies, bet Garets kontrolēja situāciju pat pašos grūtākajos sērfojuma brīžos, viņš bija vienkārši lielisks.”

“Pēc tam kad beidzās milzīgais vilnis, jūra burtiski nomierinājās. Mēs sēdējām krastā un ilgi nespējām atgūties pēc notikušā,” piebilda Minnijs

Četrdesmit četrus gadus vecais Garets Maknamara jau vairākus gadus ceļo milzīgu viļņu meklējumos. Nazare ir viņa mīļākā vieta, jo tur jūra ir īpaši nemierīga. Pie tā vainojams klinšainais reljefs un spēcīgais Atlantiskais vējš.

Pasaules rekords sērfošanā – video:      
Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video