F-1 sezona noslēdzas ar Vēbera uzvaru Brazīlijas "Grand Prix"
Citi sporta veidi
2011. gada 27. novembris, 20:54

F-1 sezona noslēdzas ar Vēbera uzvaru Brazīlijas "Grand Prix"

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) sezonas pēdējā, 19.posma - Brazīlijas "Grand Prix" - sacensībās svētdien uzvaru svinēja "Red Bull" komandas austrāliešu braucējs Marks Vēbers.

Otrajā vietā 16,983 sekundes aiz Vēbera finišēja viņa komandas biedrs un sev jau iepriekš otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas nodrošinājušais vācietis Sebastjans Fetels, bet trešo pozīciju izcīnīja "McLaren-Mercedes" komandas britu braucējs Džensons Batons.

Ceturtajā un piektajā vietā finišēja abi "Ferrari" komandas braucēji - spānis Fernando Alonso un brazīlietis Felipe Masa -, bet sestajā pozīcijā sacensības noslēdza "Force India" komandas pilots Adrians Zutils no Vācijas.

Vēl pie kopvērtējuma punktiem tika vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes GP" vienības, otrs "Force India" komandas braucējs brits Pols di Resta, "Sauber" vienības japāņu pilots Kamui Kobajaši un krievs Vitālijs Petrovs no "Lotus Renault".

Tikmēr sacensību 47.aplī izstājās otrs "McLaren-Mercedes" komandas britu braucējs Lūiss Hamiltons, kura formulu piemeklēja problēmas ar ātrumkārbu.

Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās jau 15.reizi šosezon ātrākais sestdien bija Fetels. Līdz ar to viņš pārspēja 1992.gadā Naidžela Mansela sasniegto rezultātu.

Čempionāta noslēguma kopvērtējumā Fetels tika pie 392 punktiem, bet par šīs sezonas vicečempionu ar 270 punktiem kļuva Batons. Trešajā vietā ar 258 punktiem ierindojās Vēbers, ceturto vietu ar 257 punktiem ieņēma Alonso, bet piektais ar 227 punktiem palika Hamiltons.

LETA/Foto: EPA/LETA