Citi sporta veidi
2012. gada 13. maijs, 08:49

Andis Neikšāns līderis pēc Talsu rallija pirmās dienas

Jauns.lv

Pēc Latvijas autorallija čempionāta trešā posma - "Rally Talsi" - pirmās dienas sacensībām rallija ieskaitē N4 grupā līderis ir Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu( "Mitsubishi Lancer Evo X").

Pēc pirmās dienas pieciem ātrumposmiem Neikšāna ekipāža par 1,67 sekundēm apsteidz Jāni Vorobjovu/Guntaru Zicānu ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Savukārt trešais pašlaik ir Raimonds Kisiels ar stūrmani Arni Roni ("Mitsubishi Lancer WRC"). Viņi līderim zaudē 6,65 sekundes.

Kisiels pēc pirmās dienas ir līderis A+ grupā.

Kā ziņots, viens no šī brīža pasaules spēcīgākajiem pasaules pilotiem Madss Estbergs no Norvēģijas sestdien ātrumkārbas problēmu dēļ izstājās jau Talsu rallija otrajā ātrumposmā.

Pirmajā ātrumposmā Estbergs izcīnīja otro vietu N4 klasē, zaudējot vienīgi Andim Neikšānam, tomēr otrā dopa finišā norvēģu zvaigzne netika sagaidīts.

Estbergs pašlaik ieņem ceturto vietu šīs sezonas Pasaules autorallija čempionāta (WRC) kopvērtējumā. Ja ikdienā norvēģis startē ar "Ford Focus WRC" automašīnu, šoreiz viņš brauca ar "Mitsubishi Lancer Evo X", turklāt pirmoreiz karjerā startēja N4 klasē.

Svētdien tiks veikt atlikušie pieci Talsu rallija ātrumposmi.

LETA