Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē piekāpjas Slovākijai
Liene Jansone ir viena no pieredzējušākajām Latvijas izlases spēlētājām.
Basketbols
2012. gada 31. maijs, 20:57

Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē piekāpjas Slovākijai

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes spēlē pirms 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra piekāpusies Slovākijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ungārijas pilsētā Šopronā notikušajā mačā Latvija cieta neveiksmi ar rezultātu 62:68 (20:19, 16:15, 17:23, 9:11).

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 16 gūtajiem punktiem bija Aija Putniņa, ar desmit punktiem izcēlās Kristīne Kārkliņa, bet neviena cita no basketbolistiem nespēja gūt vairāk par sešiem punktiem.

"Spēles sākums mums izdevās labs, izvirzījāmies vadībā. Diemžēl otrās ceturtdaļas sākumā kreisās rokas pirkstu savainoja mūsu kapteine Liene Jansone, kura spēlē vairs nepiedalījās. Līdz ar to nācās pamainīt mūsu sastāva rotāciju. Bija zināmas problēmas tikt galā ar divām garākajām slovākietēm, citām meitenēm vajadzēja uzņemties vairāk iniciatīvas," portālā "basket.lv" citēts Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips. "Pretiniecēm bija auguma pārsvars arī otrajā, trešajā un ceturtajā pozīcijā un viņas to itin prasmīgi izmantoja. Tas sagādāja problēmas mūsu aizsardzībai. Tāpat slovākietes mazliet kvalitatīvāk rīkojās uzbrukumu noslēguma fāzē, labāk izmantojot savas izdevības."

"Mums, salīdzinot ar spēli pret Lietuvu, labāk izdevās atbloķēt pretinieces pie groza. Par spīti pretinieču augumu pārsvaram, uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Epizodiski izdevās labas sadarbības uzbrukumā. Diemžēl atkal bija pārāk daudz nepiespiestās kļūdas - steigas, uzmanības trūkuma dēļ. Ja to skaitu samazināsim, būs arī vairāk punktu. Patīk spēlētāju agresivitāte, taču vēl jābūt precīzākām," stāstīja Nerips. "Lielāku pienesumu gaidām no mūsu trešajiem numuriem - Sabīnes Niedolas, arī Anetes Horelikas. Sabīnei ir liela gribēšana, viņa aktīvi atbalsta komandas biedrenes arī uz rezervistu soliņa, taču komandas spēlē vēl jāatrod sava vieta. Jaunatnes basketbola laiks, kad viņa varēja laukumā darīt visu, ir palicis pagātnē. Ceru, ka Niedola iespēlēsies, tā ir viena no mūsu rezervēm."

"Pārbaudes spēļu čempioni nebūsim, taču spēļu saturs ļauj cerēt, ka būs arī uzvaras. Jānostabilizē spēles līmenis, jāizdara secinājumus un jāturpina iet savu ceļu - tad būs arī uzvaras," Nerips nebija neapmierināts ar zaudējumu. "Šodien nespēlēja Liene Priede, kura trešdien treniņā sastiepa potīti. Ceru, ka sestdien viņa varēs iziet laukumā. Pārbaudīsim Jansones savainoto pirkstu un gaidīsim ārstu gala slēdzienu par Zanes Tamanes savainojumu."

Sestdien turpat Šopronā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Ungārijas valstsvienību.

Iepriekšējās pārbaudes spēlēs pirms nepilnām divām nedēļām Panevēžā Latvijas izlase zaudēja Baltkrievijas izlasei (56:58; pēc vēl desmit papildus nospēlētajām minūtēm 69:74), bet uzvarēja Lietuvas komandu (77:74), savukārt pagājušajā nedēļas nogalē vienīgajā pārbaudes mačā savā laukumā ar 74:79 tika zaudēts Lietuvai.

Uz izbraukumu Ungārija komanda devusies 13 spēlētāju sastāvā.

Mājās palikusi Aija Brumermane, kura pirms pēdējās spēles ar Lietuvu atsvaidzināja kājas savainojumu un tādējādi izkritusi no ierindas uz ilgāku laiku, kā arī Baiba Eglīte un Zane Jākobsone.

Kopumā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas izlasei plānotas astoņas pārbaudes spēles. Pēdējās pārbaudes cīņas Latvijas vienība aizvadīs no 6.līdz 8.jūnijam, kad turnīrā Lietuvā spēkosies pret Lietuvu, Spāniju un Zviedriju.

Pagaidām vēl nav zināms, vai Latvijas izlasei šovasar palīdzēs Zane Tamane, kura pagājušajā nedēļā tika atlaista no Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury". Viņas iespēja pievienoties izlasei tiks izvērtēta pēc medicīniskajām apskatēm.

Savukārt traumas dēļ izlasei atteikusi Elīna Babkina.

Kā ziņots, no 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas sadalītas piecās grupās pa piecām vienībām katrā. Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas.

Finālturnīrs 2013.gada jūnijā notiks Francijā.

Jau vēstīts, ka par Latvijas izlases galveno treneri pagājušā gada decembrī tika apstiprināts Aigars Nerips. Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas izlasi vadīja grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās 2010.gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Sacensībās Latvijas valstsvienība ierindojās astotajā vietā, bet Dikeulaks no amata atkāpās, kaut viņam līgums tāpat būtu beidzies.

Pārbaudes spēle basketbolā:

Latvija - Slovākija 62:68 (20:19, 16:15, 17:23, 9:11)

Latvija: Putniņa 16, Kārkliņa 10, Jansone 6, Šteinberga 6, Vītola 6, Horelika 5, Eibele 5, Krastiņa 4, Šurkusa 2, Reke 2

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Ungārijā:

Kristīne Kārkliņa ("Cadi La Seu", Spānija), Anda Eibele, Santa Dreimane, Agnija Reke, Anete Horelika (visas "Cēsis"), Kristīne Vītola, Anete Šteinberga (abas - Teksasas universitāte, ASV), Ieva Krastiņa, Līga Šurkusa (abas - "TTT Rīga"), Liene Priede (Misūri universitāte, ASV), Sabīne Niedola ("Caja Rural Tintos de Toro", Spānija), Aija Putniņa (Kauņas "Viči-Aištes", Lietuva), Liene Jansone ("Pays d'Aix", Francija).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA