Anglijas futbola izlase pavērsieniem bagātā spēlē pieveic Zviedriju
Anglijas izlases uzbrucējs Denijs Velbeks gūst uzvaras vārtus.
Futbols

Anglijas futbola izlase pavērsieniem bagātā spēlē pieveic Zviedriju

Jauns.lv

Anglijas futbola izlase rezultatīvā Eiropas čempionāta, kas risinās Polijā un Ukrainā, D apakšgrupas otrās kārtas spēlē piektdien ar rezultātu 3:2 (1:0) pieveica Zviedriju.

Anglijas futbola izlase pavērsieniem bagātā spēlē ...

Pirmajā puslaikā Anglijas izlase izvirzījās vadībā ar rezultātu 1:0, bet otrā puslaika sākumā Zviedrija īsā laikā guva divus vārtus un jau ieguva vadību. Tomēr pēc tam vēl divreiz precīzi sita angļi, izcīnot panākumu.

Spēle sākās mierīgā cīņā, bet ar nelielu Anglijas izlases pārsvaru. Šādi arī angļiem puslaika vidū izdevās atklāt rezultātu, kad pēc Stīvena Džerārda centrējuma galvu pie bumbas pielika Endijs Kerols, ieraidot to vārtos.

Otrajā puslaika daļā Zviedrijas izlase aktivizējās, vairākas reizes soda laukumā ielaužoties komandas kapteinim Zlatanam Ibrahimovičam, tomēr rezultāts tā arī nemainījās un pēc pirmā puslaika futbola dzimtenes pārstāvji atradās vadībā ar rezultātu 1:0.

Rezultāts tika izlīdzināts 49.minūtē, kad pēc soda sitiena precīzs bija Ūlofs Melberjs, tomēr vārtu guvums tika ieskaitīts Glenam Džonsonam, kurš centās bumbu izsist no savu vārtu līnijas. Vēl tieši pēc desmit minūtēm Zviedrijas izlase jau pārņēma vadību, kad pēc Zlatana Ibrahimoviča centrējuma bumbu vārtos ieraidīja Melberjs.

Pēc otrajiem vārtiem Zviedrija turpināja aktīvi uzbrukt, tomēr vārtus guva tieši angļi - 64.minūtē sākotnēji pēc Džona Terija sitiena bumbu atvairīja zviedru vārtsargs Andrēass Īsaksons, bet pēc sekojošajā stūra sitiena to pēc rikošeta vārtos ieraidīja Teo Valkots. Savukārt 78.minūtē trešos vārtus guva Denijs Velbeks, kurš efektīvi bija precīzs pēc Valkota piespēles.

Cīņas izskaņā Zviedrija metās aktīvi uz priekšu, tomēr viņi vairākas reizes iekrita uz angļu pretuzbrukumiem. Rezultāts tā arī vairs nemainījās.

Zīmīgi, ka pirms šī mača Zviedrijas futbola izlase oficiālos mačos nekad nebija zaudējusi Anglijai.

Kā ziņots, pirmajā piektdienas spēlē Francijas izlase ar rezultātu 2:0 pieveica Ukrainu. Šī spēle pērkona negaisa dēļ tika pārtraukta uz stundu.

Pirmo reizi kopš 1992.gada Eiropas čempionātā pēc apakšgrupu otrās kārtas neviena komanda vēl nav garantējusi vietu ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Anglijas un Francijas izlases cīnījās neizšķirti 1:1, kamēr Ukraina ļoti saistošā cīņā ar 2:1 uzvarēja Zviedriju.

Zviedrijas izlases sastāvs:

Andrēass Īsaksons, Ūlofs Melberjs, Andrēass Grankvists (Mīkaels Lustigs, 66.min.), Jūnass Ulsons, Martins Ulsons, Rasmuss Elms (Kristians Vilhelmsons, 81.min.), Kims Kelstrems, Sebastians Lāšons, Andešs Svensons, Zlatans Ibrahimovičs, Jūhans Elmanders (Markuss Rosenberjs, 79.min.).

Anglijas izlases sastāvs:

Džo Hārts, Glens Džonsons, Džons Terijs, Džoleons Leskots, Ešlijs Kouls, Džeimss Milners (Teo Valkots, 61.min.), Stīvens Džerārds, Skots Pārkers, Ešlijs Jangs, Denijs Velbeks (Alekss Oksleids-Čemberlens, 89.min.), Endijs Kerols.

LETA/Foto: AFP/LETA