Zvirgzdiņš kļuvis par Krievijas sieviešu basketbola kluba "Rostova pie Donas" galveno treneri
Ainars Zvirgzdiņš.
Basketbols
2012. gada 8. jūlijā, 13:10

Zvirgzdiņš kļuvis par Krievijas sieviešu basketbola kluba "Rostova pie Donas" galveno treneri

Jauns.lv

Latviešu speciālists Ainars Zvirgzdiņš nākamajā sezonā vadīs Krievijas sieviešu basketbola čempionāta jaunpienācējus "Rostova pie Donas", apstiprinājusi vienības ģenerāldirektore Jeļena Švaiboviča.

Zvirgzdiņš kļuvis par Krievijas sieviešu basketbol...

"Viņš ir ļoti prasīgs treneris. To arī vēlamies - lai būtu disciplīna un spēlētājas tiktu noskaņotas cīņai," prieku par Zvirgzdiņa piesaistīšanu pauda Švaiboviča.

Klubs "Rostova pie Donas" pagājušajā sezonā izcīnīja otro vietu Krievijas pirmajā līgā, bet tagad tā pirmoreiz vēsturē apstiprināta spēcīgāko komandu vidū. Nākamajā sezonā vienības budžets tika palielināts par pusi - līdz 65 miljoniem rubļu (1,1 miljonam latu).

Sākot gatavoties jaunajai sezonai, vienība pirmoreiz satiksies 16.jūlijā, bet pirmās oficiālās spēles tiks aizvadītas septembrī, izspēlējot kausa izcīņu.

Kā ziņots, šajā vasarā Zvirgzdiņš ir Krievijas sieviešu basketbola izlases konsultants, palīdzot tai gatavoties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pagājušo sezonu Zvirgzdiņš sāka Latvijas vīriešu basketbola komandas "Valmiera" galvgalī, taču janvāra beigās pēc abpusējas vienošanās amatu pameta. Sezonas izskaņā viņš kā konsultants palīdzēja "Barons kvartāls" vienībai.

Tomēr lielākos panākumus Zvirgzdiņš guvis, trenējot sieviešu komandas.

No 2007. līdz 2009.gadam Zvirgzdiņš vadīja arī Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007.gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008.gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

No sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata Zvirgzdiņš atkāpās pēc salīdzinoši neveiksmīgā starta Latvijā notikušajā 2009.gada Eiropas čempionātā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA