Pļaviņš: "Nest Latvijas karogu man būs liels gods"
Latvijas karogu Londonas olimpiskajās spēlēs nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.
Citi sporta veidi
2012. gada 17. jūlijs, 20:44

Pļaviņš: "Nest Latvijas karogu man būs liels gods"

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja vienbalsīgi nolēmusi, ka Londonas Olimpisko spēļu svinīgajā atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Pludmales volejbolistam šīs būs jau otrās olimpiskās spēles, kurās viņš piedalās.

Latvijas olimpieši jau gatavojas ceļam uz Londonu, kur jūlija beigās sāksies 30. vasaras olimpiskās spēles. Kamēr atlēti vēl ir mājās, notiek dažādi prezentācijas pasākumi, kuros sportisti vienkopus saņem dažādus laba vēlējumus un ceļamaizi pirms došanās uz Lielbritānijas galvaspilsētu.

Šodien viens šāds pasākums notika restorānā „Bibliotēka No.1”, kur Latvijas olimpieši ģenerālsponsoriem dāvināja pašu zīmētas gleznas. Šajā pasākumā ar otām rokās varēja skatīt gandrīz visus Latvijas atlētus, kuri dosies uz Londonu. Klāt bija gan olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, gan pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Līna Mūze, Ainārs Kovals, lodes grūdējs Māris Urtāns un daudzi citi sportisti, kā arī viņu treneri un Latvijas Olimpiskās komitejas vadība.

Šajā pasākumā Latvijas olimpieši arī demonstrēja četru veidu tērpus – goda pjedestāla formu, starta formu, atpūtas formu un parādes tērpu. Improvizētā modes skatē ar tērpiem iepazīstināja Latvijas sportisti Līna Mūze, Edgars Eriņš, Lauma Grīva, Jānis Leitis, Aleksejs Rumjancevs, Krists Straume un Gabriela Ņikitina.

Pasākuma ietvaros arī tika paziņots, ka šogad olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesīs mūsu pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kurš olimpiādē spēlēs pārī ar Jāni Šmēdiņu. Sarunā ar kasjauns.lv Mārtiņš atzina, ka nest valsts karogu viņam būs liels pagodinājums. „Plānoju, ka vispār piedalīšos četrās olimpiskajās spēlēs. Vienās jau biju, tagad būšu otrās, tāpat ceru startēt arī pēc četriem un astoņiem gadiem. Tā domāju, ka šajās olimpiādēs varētu varbūt arī tikt pie pāris medaļām, bet kas nu gan ir skaidrs – karogu nest piedāvā tikai reizi, un tas ir vienreizīgs pasākums. Citi saka, ka tas varētu ietekmēt startu četrgades nozīmīgākajās spēlēs, es to tā nedomāju. Nesīšu un gan jau pietiks spēka cīnīties laukumā,” uzsvēra Mārtiņš Pļaviņš.

Pludmales volejbolistam šī diena bija nozīmīga arī ar to, ka šajā pašā pasākumā viņa treneris Aigars Birzulis tika pie medaļas. „Latvijas Mobilais telefons” pirms olimpiskajām spēlēm gatavojas sumināt vairākus trenerus par to, ka viņi izaudzinājuši tik labus sportistus. Medaļu Birzulim kaklā kāra „Latvijas Mobilā telefona” prezidents Juris Binde.

Sportisti šā pasākuma laikā, spītējot lietum, paspēja arī piedalīties akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži” īpaši ierīkotas sporta un atpūtas zonas Vērmanes dārzā – „Dabas sporta zāles” atklāšanā.


Kasjauns.lv/ Foto Mārtiņš Ziders