Futbols
2012. gada 19. jūlijs, 16:11

Liepājā aizturēts poļu futbola fans, kurš šāvis ar petardēm

Jauns.lv

Valsts policija aizturējusi Polijas futbola kluba "Legia" fanu, kurš Liepājas ielās bija spridzinājis petardes, aģentūru LETA informēja policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Policijas vērtējumā, lai arī poļu fani pilsētā uzvedas skaļi, ārkārtējas situācijas pagaidām neesot. Polijas futbola kluba fanu huligānisko aktivitāšu ierobežošanai Liepājā Valsts policija gan ir iesaistījusi papildspēkus.

Policijas rīcībā nav informācijas par sabraukušo Polijas līdzjutēju skaitu - viņu skaits varētu būt skaidrāks pēc gaidāmā futbola mača.

Arī Liepājas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Mikute aģentūrai LETA apgalvoja, ka situācija tiekot kontrolēta un nekā ārkārtēja pagaidām nav.

"Polijas kluba fani vairāk pulcējas Jūrmalas parkā, viņi, protams, trokšņo, kas dažiem apkārtējiem var šķist nepatīkami, taču pagaidām viņu uzvedība ir likuma robežās," stāstīja Mikute.

Kā ziņots, šovakar gaidāma UEFA Eiropas līgas 2.kvalifikācijas kārtas spēle starp vietējo komandu "Liepājas metalurgs" un Varšavas klubu "Legia".

Pirms spēles vairāki tūkstoši Polijas futbola kluba "Legia" fanu šodien ālējas Liepājā. Poļu fani apķēpā ēku sienas, publiski lieto alkoholu, spridzina pirotehniku. Tāpat tiek ziņots, ka vairākām pilsētas ielās atstātajām automašīnām pārdurtas riepas.

Kā liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "Twitter", Liepāju appludinājuši poļu futbola kluba "Legia" futbola fani, pēc dažādām aplēsēm - aptuveni 2000 līdz 3000. Turklāt policija poļu viesus nespējot savaldīt, liecina pilsētas iedzīvotāju un viesu novērojumi.

Šteinberga uzsvēra, ka Valsts policija, tāpat kā Pašvaldības policija, strādā pastiprinātā režīmā un situācija tiek kontrolēta. Kārtības nodrošināšanas pasākumos iesaistīti ne vien Liepājas policisti, bet arī Valsts policijas darbinieki no apkārtējo pilsētu un novadu iecirkņiem, Zemessardzes vienības un Liepājas pašvaldības policija. Pēc aģentūras LETA rīcībās esošās informācijas, uz Liepāju devusies arī patruļpolicijas īpašā vienība "Alfa".

Mikute informēja, ka dažiem poļu faniem jau noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par ēku sienu apzīmēšanu un par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā vai alkohola lietošanu publiskā teritorijā. Ir konstatēti vairāki grafiti zīmējumi uz ēkām un objektiem Liepājā, arī viens automašīnas apzīmēšanas gadījums.

Pa ceļam uz Latviju Lietuvas pilsētā Palangā tikuši aizturēti 13 Polijas huligāni, vēsta ārzemju mediji. Cauri Lietuvai uz Latviju devušies aptuveni 1500 poļu līdzjutēju, no kuriem aptuveni 300 klasificējami kā futbola huligāni. Sadarbojoties ar kolēģiem Latvijā, uz Lietuvas un Latvijas robežas konfiscēta virkne aizliegtu priekšmetu, ieskaitot nažus.

LETA/Foto: liepajniekiem.lv