Vīriešu šķēpmetējiem pilnīga izgāšanās arī olimpiskajās spēlēs
Visneveiksmīgāk no Latvijas šķēpmetējiem olimpisko kvalifikāciju aizvadīja junioru pasaules rekordists Zigismunds Sirmais, kuram neviens metiens netika ieskaitīts.
Citi sporta veidi
2012. gada 9. augusts, 00:30

Vīriešu šķēpmetējiem pilnīga izgāšanās arī olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Visi trīs Latvijas šķēpmetēji trešdien aizvadīja ļoti neveiksmīgas Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības, neiekļūstot finālā.

Kvalifikācijas A grupā startēja Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals.

Sekmīgāk nostartēja Kovals, kurš savu labāko rezultātu uzrādīja pēdējā, trešajā, mēģinājumā, kad šķēpu raidīja 79,19 metrus tālu.

Pirmajā mēģinājumā Kovala rezultāts bija 77,42 metri, bet otrajā - 76,45 metri.

Savukārt Vasiļevskim tikai ieskaitīts vien otrais mēģinājums, kurā Latvijas rekordists sasniedza rezultātu 72,81 metrs.

Vēl nesekmīgākas sacensības aizvadīja Zigismunds Sirmais, kurš startēja B grupā. Viņam netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem, līdz ar to Latvijas sportists palika bez rezultāta.

Kopējā ieskaitē Kovals ieņēma 17.vietu, bet Vasiļevskis ierindojās 38.pozīcijā. Kopumā kvalifikācijas sacensībās pie ieskaitīta rezultāta tika 42 sportisti.

Kvalifikācijas normatīvu - 82,00 metri - izpildīja septiņi šķēpmetēji, bet sliktākais rezultāts, ar kuru bija iespējams tikt finālā, bija 80,39 metri.

Kā zināms, līdzīgu neveiksmi Latvijas vīriešu šķēpmetēji piedzīvoja arī nedaudz vairāk nekā pirms mēneša, kad neviens no šī paša trio nespēja kvalificēties finālsacesnībām.

Jau vēstīts, ka Vasiļevskis ir 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, 2008.gada IAAF vieglatlētikas sezonas finālsacensību uzvarētājs un Latvijas rekordists (90,73 metri), Kovals ir 2008.gada Pekinas Olimpiādes vicečempions un divkārtējs pasaules Universiādes uzvarētājs 2005. un 2009.gadā, savukārt Sirmais ir pasaules junioru rekordists (84,69 metri) un pagājušā gada Eiropas čempions junioriem.

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA