Prūsis vēlētos labāku Latvijas bobslejistu sasēšanos kamanās
Sandis Prūsis kopumā ir apmierināts ar Oskara Melbārža ekipāžas sniegumu Pasaules kausa pirmajā posmā.
Citi sporta veidi
2012. gada 11. novembris, 16:46

Prūsis vēlētos labāku Latvijas bobslejistu sasēšanos kamanās

Jauns.lv

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis kopumā ir apmierināts ar Oskara Melnbārža ekipāžu startu Pasaules kausa pirmajā posmā, bet vēletos nedaudz labāku sasēšanos bobā.

Kā ziņots, Pasaules kausa pirmajā posmā, kas risinājās Leikpleisidas trasē ASV, Melnbārža ekipāža izcīnīja astoto vietu gan divnieku, gan četrinieku sacensībās.

Soli no daudz augstāka rezultāta Melnbārdis bija divniekos, kur pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā.

"Neko sliktu es nevaru teikt," Prūša teiktais uzreiz pēc sacensībām citēts portālā "bobslejs.lv". "Viss ir normāli. Sarežģīta trase, nav te vēl lielas pieredzes, pats četrinieks pamainīts. Jā, es arī gribētu nedaudz labāku sasēšanos bobā, bet uzreiz jau to jaunā sastāvā nevar prasīt. Tāpat otrajā braucienā bija labākais starts laiks, izejas ātrums tik varēja būt nedaudz labāks."

"Kopumā mani te nekas nepārsteidza, [amerikānis Stīvens] Holkombs brauca labi, [krievs Aleksandrs ]Zubkovs bija labs četriniekos, viens amerikānis vēl tika trijniekā divniekos, cits - četriniekos, tā ir viņu trase," secināja Latvijas treneris. "Par Oskaru - tādu lielu kļūdu jau arī sestdien nebija, bet reizēm laikam labāk ļaut bobam atsisties pret apmali, nevis mēģināt izstūrēt, tad veidojas tāds drifts, kas jau tagad modē, bet bobslejā nav tas labākais."

Nākamais posms pēc nedēļas risināsies otrā Amerikas krastā - Pārksitijas trasē, kas ir nedaudz vieglāka. Tomēr Melnbārdis kā pilots tajā vēl nav braucis.

Arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis atzina, ka bēdāties nav par ko.

"Nav mums vēl tādas pieredzes Ziemeļamerikas trasēs. Četriniekā viss jauns un nav iemesla bēdāties - ir pirmā starta grupa gan divniekos, gan četriniekos," izteicās Ekmanis. "Divniekos iepriecināja pirmais brauciens un labais ātrums. Tas nozīmē, ka bobs iet. Turklāt abos mačos vēl mūsu puišiem bija labākais starta ieskrējiens."

Uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinās Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Daumants Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas vadošais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāks ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA