Ozoliņa pārstāvētā "Atlant" komanda pārtrauc 11 neveiksmju sēriju
Hokejs
2012. gada 18. novembris, 18:24

Ozoliņa pārstāvētā "Atlant" komanda pārtrauc 11 neveiksmju sēriju

Jauns.lv

zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien pārtrauca pieredzējušā latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda. Aizvadītajā mačā "Atlant" ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) savā laukumā pieveica Čehijas komandu Prāgas "Lev", kurā ģenerālmenedžera funkcijas pilda latvietis Normunds Sējējs.

"Atlant" vienībā pa vieniem vārtiem guva Aleksandrs Ribakovs un Aleksejs Mihnovs, bet "Lev" rindās goda vārtus guva Petrs Vrana.

Ozoliņš šoreiz nospēlēja 16 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā nopelnīja divas soda minūtes.

Kā ziņots, iepriekšējās divās spēlēs Mitišču vienība nebija pratusi gūt vārtus.

Iepriekš 21.oktobrī no "Atlant" komandas galvenā trenera amata tika atlaists zviedru speciālists Janne Karlsons, kura pienākumus tagad veic Aleksandrs Smirnovs. Viņa vadībā klubs bija zaudējis sešās cīņās pēc kārtas. Kopš pieredzējušais Ozoliņš 28.septembrī debitēja "Atlant" komandā, tā uzvarējusi vien trijos no 17 mačiem.

Tikmēr "Lev" komanda, kas sezonu iesāka ļoti veiksmīgi, pēdējās 14 spēlēs izcīnījusi vien divas uzvaras.

Zaudējumu svētdien piedzīvoja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 2:3 (0:2, 3:0, 0:0) izbraukumā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kurai joprojām nepalīdzēja Miķelis Rēdlihs.

Sprukts laukumā pavadīja 11 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Kā ziņots, Rēdlihs laukumā nav devies jau kopš oktobra sākuma, bet viņš pats publiski izteicies, ka ir jau atveseļojies no kājas traumas.

Šajā mačā pirmos divus vārtus guva CSKA hokejisti, bet otrās trešdaļas pirmo četru minūšu laikā "Lokomotiv" atbildēja ar trim gūtajiem vārtiem un ar to bija pietiekoši, lai tiktu pie panākuma.

Kā ziņots, tāpat svētdien uzvaru izcīnīja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pieveica līgas pastarīšus Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Dmitrijs Sjomins, Andrejs Ivanovs un Aleksandrs Frolovs.

Tikmēr Pujacs šoreiz laukumā pavadīja 18 minūtes un 24 sekundes, paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Pujacs piektdien guva savus pirmos vārtus šosezon, bet "Avangard" cieta vien trešo neveiksmi pēdējās 17 spēlēs.

Pie uzvaras pagarinājumā tika vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) savā laukumā pieveica Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas "Traktor".

"Jugra" komandas vārtos pēc viena mača izlaišanas atgriezās Mihails Birjukovs, bet Masaļska vietā spēlei tika pieteikts jaunais vārtsargs, lai varētu spēlēt papildus laukuma spēlētājs.

Rezultātu 26.minūtē atklāja "Jugra" spēlētājs Staņislavs Bočarevs, bet izlīdzinājumu trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panāca Jevgēņijs Katičevs. Uzvaru "Jugra" nodrošināja pagarinājuma otrajā minūtē, kad precīzs bija Mareks Trončinskis.

Pēc novembra pārtraukuma "Jugra" komanda uzvarējusi visās trijās aizvadītajās spēlēs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača "Lokomotiv" ar 55 punktiem 26 spēlēs izvirzījās līderpozīcijā, turklāt tas ir arī labākais rādītājs visā līgā. CSKA ar 49 punktiem 26 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, bet "Atlant" ar 28 punktiem 26 mačos pakāpās uz 12.vietu.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 26 punktiem 26 mačos atkal atkrita uz pēdējo, 14.pozīciju.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 50 punktiem 27 spēlēs ieņem otro vietu, bet "Jugra" ar 35 punktiem 26 spēlēs joprojām atrodas desmitajā pozīcijā.

LETA, Foto: Lita Krone/LETA