Latvijas handbola izlase Rīgas domes kausa mačā atzīst spēcīgās Krievijas pārākumu
Četrus vārtus Latvijas izlases labā guva Jānis Gremzde.
Citi sporta veidi
2012. gada 28. decembris, 21:58

Latvijas handbola izlase Rīgas domes kausa mačā atzīst spēcīgās Krievijas pārākumu

Jauns.lv

Latvijas handbola valstsvienība ikgadējās Rīgas domes kausa izcīņas otrajā mačā piektdien ar rezultātu 19:28 (8:17) zaudēja spēcīgajai Krievijas izlasei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas handbolisti vadībā atradās jau kopš cīņas 21.sekundes, zīmīgāko izrāvienu veicot pirmā puslaika otrajā pusē, kad 16 minūšu laikā guva desmit vārtus un ielaida tikai trīs. Otrajā puslaikā mājinieki tā arī nepietuvojās tuvāk par deviņu vārtu atstatumu.

Četrus vārtus Latvijas izlases labā guva Jānis Gremzde, bet pa trim reizēm izcēlās Aivis Jurdžs, Dainis Krištopāns un Ēriks Blūms.

Pirmajā otrās kārtas cīņā piektdien Baltkrievija ar 33:23 (16:9) uzvarēja Lietuvu.

Kā ziņots, pirmajā kārtā ceturtdien Latvija ar 18:34 kapitulēja Baltkrievijai, bet Krievija ar 34:16 sagrāva Lietuvu.

Pēc divām kārtām pa četriem punktiem iekrājušas Baltkrievijas un Krievijas izlases, kas sestdien savā starpā izspēlēs pirmo vietu, bet Latvija un Lietuva, kas vēl nav tikušas pie punktiem, savstarpējā trešās kārtas cīņā sestdien spēkosies par trešo vietu kopvērtējumā.

Krievijas un Baltkrievijas handbola izlasēm tieši Rīgas domes kauss ir pēdējais sagatavošanās posms pirms pasaules čempionāta, kas no 2013.gada 11. līdz 27.janvārim risināsies Spānijā. Šī iemesla dēļ abas komandas uz Rīgu ieradušās spēcīgākajā iespējamajā sastāvā.

Šogad Rīgas domes kauss norisinās jau 16.reizi, un šis ir viens no spēcīgākajiem dalībnieku sastāviem turnīra vēsturē.

Rīgas domes kauss Latvijai parasti ir vienīgais pārbaudes turnīrs gadā, bet vadošās izlases aizvada aptuveni trīsreiz vairāk spēļu.

Atšķirībā no 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, Latvijas komandai palīdz arī Vācijas pirmajā bundeslīgā spēlējošais Jurdžs. Tomēr sastāvā nav vairāki citi izlases vadošie spēlētāji - Ingars Dude, Margots Valkovskis, Armands Uščins, Helmuts Tihanovs un Jānis Pavlovičs.

Tāpat sastāvā iekļauti vārtsargs Artūrs Kuģis un kreisais malējais spēlētājs Dzintars Dravnieks, kas izlasē pirms turnīra vēl nebija aizvadījuši nevienu spēli. Līnijas spēlētāja pozīcijā darbojas Egils Politers un Uldis Lībergs.

Latvijas handbola izlases sastāvs dalībai Rīgas domes kausā:

Oskars Arājs, Ēriks Blūms, Elvijs Borodovskis, Dzintars Dravnieks, Andis Ērmanis, Jānis Gremzde, Aivis Jurdžs, Gatis Kozlovs, Dainis Krištopāns, Artūrs Kuģis, Edgars Kukša, Ģirts Lilienfelds, Kaspars Lisovskis, Uldis Lībergs, Egils Politers, Austris Tuminskis.

LETA, Foto: Edijs Pālens/Ieva Čīka/LETA