Lipmana "pelēkais kardināls" - visu varošā grāmatvede - izrādās reāla persona. FOTO
LHF kongresā pie nu jau bijušā federācijas prezidenta Kirova Lipmana kreisās rokas atradās Inna Mačiene.
Hokejs
2016. gada 11. oktobris, 17:09

Lipmana "pelēkais kardināls" - visu varošā grāmatvede - izrādās reāla persona. FOTO

Jauns.lv

Nu jau bijušajam Latvijas hokeja federācijas (LHF) ilggadējajam prezidentam Kirovam Lipmanam pavisam nesen bija pārliecinoša atbilde teju visām nejēdzībām viņa organizācijā – “grāmatvede bija atvaļinājumā”.

Šī frāze iegāja tautas folklorā teju tikpat populāri, kā mūsu politiķu domu graudi: “nasing spešal”, “Es biju Ķīnā”, “Kas es esmu?” vai “Tā neesmu es!”. Daudzi no hokeja aprindām tālāk stāvoši cilvēki neticēja, ka grāmatvede ir reāla persona, taču LHF kongress pierādīja, ka Kirova Lipmana tolaik vadītajai LHF tiešām ir sava “naudas skaitītāja”.

Pagājušajā piektdienā notikušajā LHF kongresā, kurš vienlaikus kļuva arī par revolūcijas mirkli Latvijas hokejā (Lipmans piekrita atdot savu krēslu ekspremjeram un tagadējam "Latvijas gāzes" šefam Aigaram Kalvītim), Kirovam Lipmanam pie kreisās rokas sēdēja šī pēdējā laikā tik bieži dzirdētā persona – organizācijas galvenā grāmatvede Inna Mačiene.

Vai tiešām šī kundze ir tāds Latvijas hokeja pelēkais kardināls, kā Lipmanam pirms pāris mēnešiem labpatikās to dēvēt? – Īsti negribas ticēt, bet viņa veiksmīgajam uzņēmējam, “Grindex” padomes priekšsēdētājam un galvenajam akcionāram Lipmanam ir pietuvināta jau vairākus gadus. Savulaik darbojusies gan “Grindex” uzņēmumā, gan arī bijusi Lipmanam piederošā SIA “Liplat” likvidatore. Īsi sakot, cilvēks ar finansēm uz “tu”.

Kasjauns.lv jau ziņoja, piektdien LHF ikgadējā kongresā negaidīti notika vadības maiņa un amatu zaudēja ilggadējais LHF prezidents Kirovs Lipmans, kura vietā tika ievēlēts Aigars Kalvītis. Tika ievēlēta arī jauna valde, kura bez Kalvīša un Koziola darbosies arī Valentīns Bļugers, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons, bet šodien par jauno LHF viceprezidentu un ģenerālsekretāru tika ievēlēts Viesturs Koziols. Iepriekš šos pienākumus veica Māris Baldonieks.

Kā Lipmans tika pārliecināts atdot savu krēslu Kalvītim - video:

Oļega Sorokina emocionālā runa par problēmām Latvijas hokejā - video:

Aigara Kalvīša uzruna LHF kongresā - video:

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Video: Sporta Studija