Vijolniece Vanesa Meja trenējas ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos
34 gadus vecajai Vanesai Mejai jāslēpo vismaz piecās starptautiski atzītās sacensībās, lai iekļūtu Soču olimpisko spēļu milzu slaloma un slaloma disciplīnās.
Citi sporta veidi
2013. gada 22. janvāris, 07:43

Vijolniece Vanesa Meja trenējas ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos

Jauns.lv

Vijolniece Vanesa Meja uz gadu atteikusies no mūzikas, lai nākamgad Taizemes izlases sastāvā piedalītos ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos kalnu slēpošanā.

34 gadus vecajai mūziķei jāslēpo vismaz piecās starptautiski atzītās sacensībās, lai iekļūtu Soču olimpisko spēļu milzu slaloma un slaloma disciplīnās.

"Apkārtējie parasti ir pārsteigti, redzot mani uz slēpēm, - es pārvaldu klasisko vijoļspēli un esmu austrumniece, kas turklāt visu mūžu dzīvojusi pilsētā," viņa teica. "Taču tas ir mans sapnis jau kopš 14 gadu vecuma. Esmu apņēmusies to izdarīt."

Vanesa Meja ir Lielbritānijas pilsone, taču viņai ir arī Taizemes pase. Viņas māte ir ķīniete, bet tēvs - taizemietis. Lai arī viņa piedzima Singapūrā, dziedātāja kopš četru gadu vecuma dzīvo Lielbritānijā.

Ja viņa kvalificēsies ziemas olimpiādei, viņa būs otrā Taizemes pārstāve spēļu vēsturē. "Es vēlējos startēt Taizemes izlasē tāpēc, ka nekad neesmu popularizējusi šo savas personības daļu - taizemiešu asinis. Mans tēvs, kā jau lielākā daļa taizemiešu, nekad nav slēpojis, taču viņš un Taizemes olimpiskā komiteja par to priecājas," viņa atklāja.

Vanesa Meja slēpo no četru gadu vecuma, taču viņas galvenais mērķis vienmēr bijusi mūzika. Desmit gadu vecumā viņa pirmoreiz uzstājās starptautiskas auditorijas priekšā, un kopš tā laika viņa iekarojusi popularitāti ar savu seksapīlo imidžu un klasiskās mūzikas sapludināšanu ar popu.

Viņas pirmais popmūzikas tradīcijās ieturētais albums "The Violin Player" iznāca 1995.gadā, uzreiz iekarojot 11.vietu Lielbritānijas albumu topā. Lai arī vijolnieces pēdējais albums nāca klajā 2004.gadā, viņa tikai nesen pārtrauca regulāri koncertēt.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA