Rīgas "Dinamo" neizdodas atspēlēties un piedzīvo zaudējumu Habarovskā
Pēc ilgāka pārtraukuma vārtus atkal guva Aleksandrs Žirū.
2013. gada 26. janvāris, 10:19

Rīgas "Dinamo" neizdodas atspēlēties un piedzīvo zaudējumu Habarovskā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta pēdējā izbraukuma spēļu sērijas pirmajā mačā Tālajos Austrumos sestdien ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) zaudēja Habarovskas "Amur" vienībai.

Latvijas klubs tādējādi piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas. Jau sestdienas gaitā Rīgas "Dinamo" var oficiāli šķirties no izredzēm iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas kluba labā vārtus guva Miks Indrašis un Aleksandrs Žirū, bet "Amur" vienības rindās izcēlās soms Pertū Lindgrēns, Jevgēņijs Orlovs, Andrejs Stepanovs un Vjačeslavs Ļitovčenko.

Latvijas komandas treneri mačam bija pieteikuši astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. No izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem pieteikumā netika iekļauti Māris Jučers, Roberts Bukarts un Juris Upītis. Vārtus pēc ilgāka pārtraukuma sargāja Mīkaels Telkvists.

Pirmajās minūtēs komandām laukumā darbojoties izteikti piesardzīgi, pirmie teritoriālo pārsvaru izkaroja laukuma saimnieki, sagādājot lielu darba apjomu gan "Dinamo" aizsargiem, gan Telkvistam. Zviedru vārtsargs īsā laika posmā tika pakļauts vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, uz ko viesi atbildēja ar pāris mazāk bīstamiem uzbrukumiem un Pola Šekuras raidījumu. Trešdaļas vidū abpusēja soda ietvaros noraidīts tika maču agresīvi sākušais Māris Bičevskis. Nevienādos sastāvos "Dinamo" rindās ar aktivitāti izcēlās Gints Meija un Andris Džeriņš, bet uzreiz pēc tam viesi izsēja iespēju spēlēt vairākumā, kad tūdaļ pat pēc pretinieku noraidījuma sodīts tika arī Žirū.

Komandas nevienādos sastāvos atkal darbojās aktīvi, bet pēc atgriešanās piecu laukuma spēlētāju sastāvā lielisku iespēju izcelties neizmantoja Žirū, kuram bija atlicis apspēlēt vien "Amur" vārtsargu Alekseju Kuzņecovu. Neizmantotā iespēja tūdaļ pat atspoguļojās otrā laukuma galā, kad pēc sāncenša metiena ripa neveiksmīgi atsitās pret Rodrigo Laviņu un nonāca pie Lindgrēna, kura metienam Telkvists vairs nebija gatavs – 1:0 laukuma saimnieku labā. Atlikušajās divās ar pusi minūtēs nekas ievērības cienīgs laukumā vairs nenotika.

Otro trešdaļu viesi sāka ļoti neveiksmīgi, jau otrajā minūtē nonākot zaudētājos ar 0:2, kad no vārtu priekšas pārinieka acīgu piespēli vārtu guvumā pārvērta Orlovs. Pēc zaudētajiem vārtiem abpusēja noraidījuma ietvaros tika sodīts Mārtiņš Karsums, tomēr četru laukuma spēlētāju sastāvā neviena no komandām neko bīstamu neradīja. Drīz pēc tam noraidīts tika Džeriņš, bet mazākuma laikā pēc veiksmīga pretuzbrukuma sodu saņēma arī pretinieku komandas spēlētājs. Komandai atvēlētajās vairākuma 40 sekundēs "Dinamo" hokejisti vārtu gūšanas iespējas neradīja un tūdaļ pēc tam zaudēja trešos vārtus - pēc ātras mājinieku saspēles Telkvistu pārspēja Stepanovs.

Trešdaļas vidū lielisku iespēju atgūt vienus vārtus neizmantoja Žirū, kurš no ļoti izdevīgas pozīcijas netrāpīja pa ripu, bet pēc tam viesi divas minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu spēlēja mazākumā. Tajā "Dinamo" sniegums bija pārliecinošs un rezultāts nemainījās. Uzreiz gan viesi atkal nokļuva mazākumā, kad sodīts tika Laviņš, bet otro mazākuma minūti pēc Jēkaba Rēdliha četru minūšu noraidījuma viesi pavadīja trijatā. Kad laukumā jau bija atgriezies ceturtais "Dinamo" hokejists, par pārkāpumu laukuma vidū tika sodīts Indrašis, tomēr līdz trešdaļas beigām Latvijas klubam izdevās nosargāt savu vārtu drošību.

Trešās trešdaļas ievadu Latvijas klubs aizvadīja ļoti aktīvi, divas minūtes spēlējot arī vairākumā, tomēr vārtu gūšanas iespējas netika izmantotas. Tā vietā sestajā trešdaļas minūtē 4:0 mājinieku labā panāca Ļitovčenko. Rīgas komanda pamodās vien pēc šiem zaudētājiem vārtiem, kad vispirms septītajā minūtē pēc lieliskas individuālās darbības vienus vārtus atguva Indrašis, bet trešdaļas vidū pretuzbrukumu vārtu guvumā pārvērta Žirū.

Mača izskaņā rīdzinieki aktīvi centās atspēlēties, tomēr savu nepanāca.

Abas komandas Rīgā tikās 17.septembrī, kad mājinieki bija pārāki ar 2:1.

Sezonas tālākajā izbraukumā komanda devusies 25 spēlētāju sastāvā, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Upītis vienībai pievienojās Habarovskā, kur divas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra cīņas aizvadīja Latvijas klubs "Rīga".

Šī izbraukuma spēļu sērija komandai ir vistālākā sezonā, jo Habarovska atrodas aptuveni 9200 kilometru attālumā no Rīgas ar laika starpību deviņas stundas, Novokuzņecka atrodas aptuveni 4600 kilometru attālumā ar laika starpību piecas stundas, bet Novosibirsku no Latvijas galvaspilsētas šķir aptuveni 4300 kilometru ar laika starpību piecas stundas.

Komandai līdzi šoreiz nav devies pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Ankipāns.

Sērijas turpinājumā pirmdien "Dinamo" vienību gaida duelis ar Novokuzņeckas "Metallurg", bet trešdien - ar Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto "Sibirj" komandu no Novosibirskas.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 47 spēlēs ieņem 13.vietu. Piecas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Savukārt "Amur" ar 44 punktiem 47 mačos ieņem 11.vietu Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA