Gudļevskis debitē kā pamatvārtsargs; "Dinamo" septītais zaudējums pēc kārtas
Jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis aizvadīja savu karjeras otro spēli kHL un pirmo reizi vārtos stājās jau no mača sākuma.
2013. gada 30. janvāris, 16:20

Gudļevskis debitē kā pamatvārtsargs; "Dinamo" septītais zaudējums pēc kārtas

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas pēdējā izbraukuma mačā trešdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) zaudēja Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" vienībai, piedzīvojot jau septīto neveiksmi pēc kārtas.

Vārtus "Sibirj" vienības labā guva Aleksandrs Kutuzovs un Ņikita Zaicevs.

Latvijas komandas treneri šim mačam bija pieteikuši septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus. No izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem pieteikumā netika iekļauti Mīkaels Telkvists, Guntis Galviņš un Aleksandrs Žirū. Vārtu drošība pirmo reizi karjerā jau no pirmajām mača minūtēm tika uzticēta gados jaunajam Kristeram Gudļevskim.

Maču abas vienības uzsāka piesardzīgi, pirmajās piecās minūtēs ar bīstamiem uzbrukumiem neizceļoties. Pēc spēlētām četrām minūtēm un 24 sekundēm divu minūšu noraidījumu nopelnīja rīdzinieku uzbrucējs Andris Džeriņš, taču Novosibirskas hokejistiem to izmantot neizdevās. Nākamajās trešdaļas minūtēs ļoti daudz darba vārtos bija Gudļevskim, bet spēlētājs ar "Sibirj" komandas hokejistu metieniem prata tikt galā.

Spēles 14.minūtē iespēja spēlēt vairākumā bija arī viesiem no Rīgas, jo noraidījumu par turēšanu ar rokām izpelnījās Valērijs Kņazevs. Vairākuma izspēlē ar bīstamiem metieniem izcēlās vienības kapteinis Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis, taču mājinieku vienības vārtsargs Džefs Glāss spēja tos atvairīt. Trešdaļas pēdējā minūtē atkal vairākus bīstamus metienus veica "Sibirj" spēlētāji, taču Gudļevskis palika nepārspēts.

Otro trešdaļu ļoti neveiksmīgi sāka "Dinamo" komanda, 30 sekunžu laikā zaudējot divus vārtus. Vispirms Gudļevski no pretinieku aizsardzības zonas vidus pārspēja Kutuzovs, bet pusminūti vēlāk ar precīzu metienu augšējā vārtu stūrī rezultāta pārsvaru dubultoja Zaicevs. Uzreiz pēc šī vārtu zaudējuma Rīgas komandas galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs Artis Ābols pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Arī pēc šī soļa spēles raksturs nemainījās, bet trešdaļas septītajā minūtē otro reizi mačā uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Džeriņš. Viena vīru pārsvaru "Sibirj" hokejisti nespēja izmantot, bet aptuveni minūti vēlāk viņiem radās vēl viena iespēja. Šoreiz par sitienu pretiniekam ar nūju mača tiesneši sodīja Jēkabu Rēdlihu.

Mazākuma laikā ļoti sekmīgi un organizēti darbojās "Dinamo" vienības laukuma spēlētāji, neļaujot mājiniekiem gūt vārtus. Neilgi pēc Jēkaba Rēdliha atgriešanās laukumā iespēja spēlēt vairākumā bija arī rīdziniekiem. Rīgas kluba hokejisti izdarīja vairākus metienus par "Sibirj" vārtiem , taču samazināt rezultāta starpību nespēja un otrajā pārtraukumā devās ar divu precīzu metienu deficītu.

Lieliska iespēja samazināt rezultāta starpību jau paša trešās trešdaļas sākumā bija "Dinamo" uzbrucējam Gunāram Skvorcovam. Viņu neatļauti kavēja "Sibirj" hokejists Konstantins Aleksējevs, un mača soģi par izdarīto pārkāpumu nolēma nozīmēt soda metienu uz mājinieku komandas vārtiem. Tā izpildes laikā Skvorcovam izdevās ar māņu kustībām samulsināt Glāsu, taču metiena izpildes beigu fāzē uzbrucējs saminstinājās un vārtus neguva. Trešdaļas ceturtajā minūtē vēl viena izdevība spēlēt vairākumā bija "Dinamo", taču tā atkal palika neizmantota.

Trešdaļas vidū abpusēju noraidījumu par rupjību saņēma Roberts Bukarts un Aleksējevs. Arī šāds notikumu pavērsiens mača raksturu mainīt nespēja, kaut atsevišķus bīstamus momentus izveidoja gan Džeriņš, gan Gints Meija.

Līdz ar to "Dinamo" piedzīvoja jau septīto zaudējumu pēc kārtas, pietuvojoties kluba visu laiku sliktākajam rādītājam. Vienība jau oficiāli zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā, bet "Sibirj" vienība zaudējusi sešās no šogad aizvadītajām desmit spēlēm, tomēr tāpat pagaidām joprojām atrodas stabilā izslēgšanas spēļu zonā.

Novosibirskas "Sibirj" treneru korpusā šosezon strādā arī Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Abas komandas Rīgā šosezon tikās 13.septembrī, kad mājinieki piekāpās ar 1:2.

Izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" sestdien ar 2:4 piekāpās Habarovskas "Amur" un vēlāk šajā dienā oficiāli zaudēja cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Savukārt pirmdien Rīgas "Dinamo" ar 1:3 piekāpās arī finansiālu problēmu nomocītajai Novokuzņeckas "Metallurg" komandai.

Šī izbraukuma spēļu sērija komandai bija vistālākā sezonā, jo Habarovska atrodas aptuveni 9200 kilometru attālumā no Rīgas ar laika starpību deviņas stundas, Novokuzņecka atrodas aptuveni 4600 kilometru attālumā ar laika starpību piecas stundas, bet Novosibirsku no Latvijas galvaspilsētas šķir aptuveni 4300 kilometru ar laika starpību piecas stundas.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā. Tas notiks jau pēc starptautisko spēļu pārtraukuma, kad "Dinamo" spēkosies ar Prāgas "Lev", Maskavas CSKA un Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.vietā, bet "Sibirj" ar 76 punktiem 48 mačos ieņem septīto vietu Austrumu konferencē. Jāizceļ gan, ka identisks punktu skaits ir arī Ufas "Salavat Julajev" un Astanas "Baris" komandām.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA