Futbols
2013. gada 26. februāris, 18:33

Diskvalificēti 58 Ķīnas futbola korupcijas skandālā iesaistītie cilvēki

Jauns.lv

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) sodījusi 58 spēlētājus un oficiālās personas, kuras bijušas iesaistītas vērienīgajā maču sarunāšanas skandālā Ķīnā.

Kā zināms, iepriekš diskvalifikācija tika piespriesta 33 cilvēkiem.

Pēc FIFA sniegtajām ziņām, tā piespriedusi mūža diskvalifikāciju 33 skandālā iesaistītajām personām, bet pārējiem 25 piešķirta piecu gadu ilga diskvalifikācija par iesaistīšanos spēļu sarunāšanā un kukuļdošanā.

Visus sodītos par izdarītajiem pārkāpumiem iepriekš sodīja arī Ķīnas Futbola asociācija.

Mūža diskvalifikācijas piemērotas galvenajam tiesnesim Lu Juņam, kurš tiesāja divus mačus arī 2002.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Tāpat identisku sodu saņēmuši pieci Ķīnas izlases spēlētāji.

Sarunātās spēlēs esot tikušas aizvadītas deviņdesmitajos gados, kā arī jaunās tūkstošgades sākumā.

Jau ziņots, ka bijušais Anglijas izlases kapteinis Deivids Bekhems ticis izvēlēts, lai atjaunotu Ķīnas futbola slavu.

Futbola amatpersonas apstiprinājušas, ka angļu superzvaigzne piedalīsies kampaņā, kurā viņš būs Ķīnas superlīgas (CSL) sūtnis.

Futbols Ķīnā šobrīd cenšas atgūties no korupcijas gadu garumā, kur tika iesaistīti ierēdņi, tiesneši un spēlētāji. Pēc trīs gadus ilgas izmeklēšanas no futbola uz mūžu tika diskvalificēti 33 cilvēki, un Kotdivuāras izlases uzbrucēja Didjē Drogbā bijušajam klubam Šanhajas "Shenhua" tika atņemts 2003.gada čempionu tituls.

LETA