Jeļizarova labo Latvijas rekordu 1500 metru skrējienā, taču netiek finālā EČ telpās
Poļina Jeļizarova laboja Latvijas rekordu 1500 metru distancē, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu finālā.
Citi sporta veidi
2013. gada 1. marts, 22:19

Jeļizarova labo Latvijas rekordu 1500 metru skrējienā, taču netiek finālā EČ telpās

Jauns.lv

Latvijas garo distanču skrējēja Poļina Jeļizarova piektdien Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošā Eiropas vieglatlētikas čempionāta telpās 1500 metru skrējiena pusfinālā sasniedz Latvijas rekordu, taču ar to nepietika, lai iekļūtu finālā.

Jeļizarova sasniedza piekto ātrāko laiku savā skrējienā - četras minūtes un 15,10 sekundes, vairāk kā par pusotru sekundi labojot iepriekš Innas Poluškinas 2004.gadā sasniegto rekordu.

Finālskrējienā iekļuva katra no trīs pusfināla skrējienu divām labākā rezultāta īpašniecēm, kā arī nākamās trīs ātrākās sportistes visu dalībnieču konkurencē.

Augstvērtīgāko rezultātu starp visām skrējējām uzrādīja otrā pusfināla skrējiena uzvarētāja Abeba Aregavi no Zviedrijas, kas finišēja pēc četrām minūtēm un 11,38 sekundēm.

Tikmēr 800 metru distances priekšskrējienā vīriešiem piektdien Renārs Stepiņš izcīnīja 24.vietu 28 sportistu konkurencē, nekvalificējoties pusfinālam. Savukārt trīssoļlēkšanā 17.vietu 19 dalībnieču konkurencē izcīnīja Santa Matule, nesasniedzot finālu. Savā labākajā mēģinājumā Matule veica 13 metrus un 33 centimetrus augstu lēcienu.

Arī augstlēkšanā Latvijas pārstāvis Jānis Vanags neiekļuva finālā. Savā labākajā mēģinājumā viņš pārvarēja divu metru un 18 centimetru augstumā novietotu latiņi, kas viņam deva 20.pozīciju.

Jau ziņots, ka tāllēcēja Lauma Grīva ierindojās 13.vietā kvalifikācijas sacensībās, bet pieccīņā Laura Ikauniece sasniedza desmito labāko rezultātu.

Latvijas astoņu vieglatlētu delegācija ir atkārtota plašākā Eiropas čempionātu vēsturē kopš 1992.gada. Iepriekš arī 1992., 1996., 1998. un 2007.gadā Latviju pārstāvējuši pa astoņiem vieglatlētiem.

Latvija čempionātā sākotnēji bija plānojusi piedalīties ar desmit sportistiem, tomēr savu dalību atsauca barjerskrējējs Staņislavs Olijars, kurš pielicis punktu profesionālajām gaitām, un Jānis Baltušs, kuram bija plānots starts 400 metru distancē.

Eiropas čempionāts telpās turpināsies arī sestdien un svētdien.

LETA/ Foto: Agnese Gulbe/LETA