Citi sporta veidi
2013. gada 7. aprīlis, 21:21

Latvijas handbola izlase piekāpjas Slovākijai un zaudē reālas izredzes kvalificēties EČ

Jauns.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 25:27 (16:14) zaudēja Slovākijai, šķiroties no reālam izredzēm kvalificēties finālturnīram.

Mača gaitā Latvijas izlase divas reizes atradās vadībā ar sešu punktu pārsvaru.

Lūzumu mačā mājinieki panāca otrā puslaika vidū ar pieciem pēc kārtas gūtiem vārtiem, bet septiņas minūtes pirms spēles beigām slovāki iekrāto deficītu atspēlēja un panāca neizšķirtu 24:24. Četras minūtes vēlāk slovāki izvirzījās vadībā ar 27:25, bet atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti.

Astoņus vārtus Latvijas izlases labā guva Aivis Jurdžs, bet pa piecām reizēm izcēlās Dainis Krištopāns un Jānis Pavlovičs.

Kā ziņots, vēl tikai trešdien abas izlases sacentās Dobelē, Latvijai uzvarot ar 28:24 un izcīnot pirmo panākumu kvalifikācijas turnīrā. Trešdien izcīnītā uzvara Latvijas izlasei saglabāja reālas cerības iekļūt 2014.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr, lai šīs izredzes saglabātu, Latvijai vēlreiz bija jāuzvar Slovākija, kā arī būtu jāatņem punkti Ungārijai un Horvātijai.

Salīdzinot ar iepriekšējo šīs nedēļas maču, Latvijas izlases sastāvā atkal bija saspēles vadītājs Jānis Gremzde, kurš trešdien nespēlēja slimības dēļ.

Kā ziņots, Latvijas izlasei cīņās pret slovākiem nevarēja palīdzēt viens no potenciālajiem izlases līderiem Ģirts Lilienfelds, kurš guvis kājas traumu.

Pirmajās divās turnīra cīņās Latvijas izlase pagājušā gada nogalē izbraukumā ar 25:32 atzina Ungārijas izlases pārākumu, bet savā laukumā ar 23:30 piekāpās Horvātijas valstsvienībai. Kā ziņots, pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Horvātija izcīnīja bronzas godalgas, bet ungāru handbolisti palika ceturtie.

Apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik Horvātijas un Ungārijas kontā ir pa sešiem punktiem četros mačos, bet Latvijai un Slovākijai ir pa diviem punktiem.

Šonedēļ divas savstarpējās spēles aizvadīja arī Horvātija un Ungārija, panākumus dalot uz pusēm. Ceturtdien Ungārijā mājinieki uzvarēja ar 20:18, bet divas dienas vēlāk Horvātijā vietējā valstsvienība revanšējās ar 30:26.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada jūnijā Latvijas valstsvienība veiksmīgi sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, uzvarot Maltu, kā arī nospēlējot neizšķirti ar Turciju un Igauniju. Grupā Latvijas handbolisti ieņēma otro vietu, iekļūstot otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā, un pagaidām sacensībām kvalificējušies vienīgi mājinieki.

Latvijas handbola izlases kandidātu sastāvs 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlēm pret Slovākiju: Oskars Arājs, Ēriks Blūms, Elvijs Borodovskis, Mārtiņš Dāvidnieks, Ingars Dude, Andis Ērmanis, Jānis Gremzde, Jānis Grišanovs, Aivis Jurdžs, Evars Klešniks, Gatis Kozlovs, Dainis Krištopāns, Artūrs Kuģis, Edgars Kukša, Kaspars Lisovskis, Uldis Lībergs, Jānis Pavlovičs, Egils Politers, Helmuts Tihanovs, Austris Tuminskis, Armands Uščins, Margots Valkovskis.

LETA