Citi sporta veidi
2013. gada 18. aprīlis, 01:14

Latvijas tenisistes Federāciju kausu sāk ar pārliecinošu uzvaru pār Somiju

Jauns.lv

Latvijas sieviešu tenisa izlase Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas pirmajā mačā trešdien pārliecinoši pieveica Somiju.

Pirmajā cīņā šobrīd WTA ranga 249.vietā esošā Diāna Marcinkēviča ar 6-0, 6-1 sagrāva somieti Ellu Leivo, kura rangā ieņem 1145.vietu.

Savukārt sekojošajā duelī jaunā Aļona Ostapenko, kura rangā atrodas 683.pozīcijā, ar 6-4, 6-3 pieveica Somijas izlases līderi, WTA ranga 526.pozīcijā esošo Pīu Suomalainenu.

Līdz ar to jau pēc divām vienspēlēm Latvija bija nodrošinājusi uzvaru un sekojošā dubultspēle neko vairs neizšķīra. Tajā Latvijas komanda tika pie trešā panākuma, kad Marcinkēviča/Ostapenko ar 6-0, 6-3 sagrāva Leivo/Tanju Tuomi.

Līdz ar to duelī Latvijas izlase tika panākuma ar rezultātu 3-0

Latvijas izlasē iekļauta arī Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura, kura šobrīd vienspēļu rangā ieņem 1145.vietu.

Vēl vienā apakšgrupā ar Latviju un Somiju spēlē arī Igaunija un Tunisija. Šo komandu pirmajā mačā trešdien uzvaru ar 2-1 izcīnīja Tunisija.

Kaut pirms turnīra bija plānots, ka Igauniju pārstāvēs gan slavenā Kaija Kanepi, gan arī talantīgā Anete Kontaveita, veselības problēmu dēļ Melnkalnē nav ieradusies neviena no viņām un tāpēc Latvija kļuvusi par vienu no apakšgrupas favorītēm, bet Igaunija, kura vēl pirms pāris gadiem cīnījās par iekļūšanu pasaules grupā, ir potenciālā pastarīte.

Nākamajā apakšgrupas cīņās Latvijas ceturtdien un piektdien sacentīsies arī ar Igauniju un Tunisiju.

Divas spēcīgākās apakšgrupas komandas kvalificēsies pusfinālam, kurā par iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentīsies ar otras apakšgrupas spēcīgākajām vienībām. Savukārt katras grupas divas vājākās vienības cīnīsies par neizkrišanu uz trešo grupu.

Otrajā grupā sacenšas DĀR, Melnkalne, Grieķija un Lietuva. Šajā grupā savām valstīm palīdz arī spēcīgākā Grieķijas tenisiste Eleni Danilidu un pieredzējusī DĀR sportiste Natalija Grandina.

Latvijas tenisistes Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn Latvijas tenisistes ar Marcinkēviču, Līgu Dekmeijeri un Gulbi sastāvā uzvarēja vienā no trim apakšgrupas mačiem, bet izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar 3-0 uzvarēja Dānijas izlasi, kurai turnīrā nepalīdzēja bijusī WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki.

LETA