Citi sporta veidi
2013. gada 23. aprīlis, 03:34

Riepu ražotājs "Pirelli" varētu aiziet no F-1

Jauns.lv

Itālijas riepu ražotājs "Pirelli" nākamgad iespējams vairs nepiegādās savus ražojumus Pirmās formulas (F-1) vienībām.

"Līgums beidzas šogad, bet vēl joprojām nav sāktas pārrunas par sadarbības turpināšanu vai tās pārtraukšanu," atklājis "Pirelli" motorsporta direktors Pols Hembrijs, uzsverot, ka pasaulē piektais lielākais riepu ražotājs nevar gaidīt mūžīgi, jo rindā stāv arī citi projekti. "Tāpēc formulai atvēlēto naudu varam pārdalīt. Eiropas autobūves kompānijām krities pārdoto automašīnu skaits, kas rada zaudējumus arī riepu ražotājiem, lai gan pēdējā laikā esam darbojušies ar peļņu, taču ir jādomā par nākotni."

Hembrijs atklāja, ka nevēlējies runāt par jaunu līgumu, lai neradītu vēl lielāku spriedzi, jo jau tāpat vairums komandu nav apmierinātas ar šīs sezonas riepām.

"Otrdien rīkosim apspriedi, lai lemtu - atstāt pašreizējās vai ražot jaunas riepas. Izvērtēsim to sniegumu pirmajos četros posmos," uzsvēra "Pirelli" pārstāvis.

Šosezon jau vairākas F-1 komandas sūdzējušās par pastiprināto riepu nodilumu, kas liek biežāk braukt boksos. Vienības vēlas, lai "Pirelli" piegādā riepas, kas sacensību laikā dilst mazāk, kas palīdzēs nodrošināt sacensību starp braucējiem, nevis mehāniķiem.

Lai gan svētdienas Bahreinas sacīkstēs uzvaru izcīnīja "Red Bull" braucējs vācietis Sebastjans Fetels, viņa komandas vadītājs Kristians Horners vēl joprojām nav mierā ar riepām un gaida pārmaiņas.

"Domāju, sacensību laikā četri pitstopi ir par daudz. Taču "Red Bull" nav tik daudz problēmu ar riepām, kā citām komandām, tāpēc "Pirelli" vajadzētu vērsties pie vienībām un uzklausīt to viedokli. Par spīti uzvarai, tik un tā gaidām, ka tiks veiktas izmaiņas jau šosezon," izteicies Horners. "Pēdējā posmā mums bija laba stratēģija, un, kad formula saprotas ar riepām, kļūstam ļoti ātri. Taču, kad viss tik labi nevedas, nepieciešami četri, pat pieci pitstopi, kas ir par daudz."

Tikmēr "Mercedes" pilots Niko Rosbergs, kurš Bahreinas posma kvalifikācijā izcīnīja pirmo starta pozīciju, taču sacīkstēs finišēja tikai devītajā vietā, cīnījās ar pārmērīgu aizmugurējo riepu nodilumu.

"Cik lieliski rezultāti bija sestdien, tik slikti tie bija svētdien. Par laimi, mums ir fantastiska formula - tikai jātiek galā ar riepu nedienām, ko vieglāk ir pateikt nekā izdarīt. Taču visiem apstākļi ir vienādi, un dažiem veicas labāk, tāpēc strādāsim, lai būtu turpat, kur labākās komandas," teica Rosbergs.

"Pirelli" F-1 atgriezās 2011.gadā kā vienīgais riepu piegādātājs, noslēdzot līgumu uz trim gadiem.

Bahreinas posmā svētdien otro uzvaru šosezon izcīnīja "Red Bull" pilots Sebastjans Fetels, kurš nostiprinājies čempionāta kopvērtējuma vadībā.

Pēc četriem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 77 punktiem ir Fetels, kuš par desmit punktiem apsteidz somu Kimi Raikonenu no "Lotus" komandas.

LETA