Basketbols
2013. gada 4. jūnijā, 14:11

Nerips no Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksta svītrojis četras spēlētājas

Jauns.lv

No Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksta Eiropas čempionātam svītrotas četras spēlētājas - Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Ieva Kūlīte un Linda Rubene, otrdien paziņoja valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Nerips no Latvijas sieviešu basketbola izlases kan...

Latvijas izlase trešdien sāks dalību pārbaudes turnīrā Čehijā, uz kuru nav paņemtas arī Dita Rozenberga un Laura Audere, taču viņām esot jāturpina trenēties, lai vajadzības gadījumā varētu piedalīties Eiropas čempionātā, izteicies Nerips.

Līdz ar to izlases sastāvā palikušas 12 basketbolistes, kuras dosies uz pēdējo pārbaudes turnīru Čehijā un, visticamāk, arī uz Eiropas čempionātu.

Uz turnīru Čehijā dosies Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.