Futbols
2013. gada 8. jūnijs, 23:27

Itālijas futbola izlase cīnās neizšķirti ar Čehiju

Jauns.lv

Neizšķirti Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien cīnījās spēcīgā Itālijas valstsvienība, kas izbraukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Čehijas izlasi.

Šajā mačā Itālijas izlase dominēja, tomēr ilgstoši nespēja gūt vārtus. Savukārt 72.minūtē jau viesi palika mazākumā, jo par otro dzelteno kartīti no laukuma tika noraidīts skandalozais Mario Balotelli, kurš, dodoties no laukuma, centās iznīcināt visu, kas viņa priekšā.

Cīņas beigās Čehijai bija vairākas labas iespējas izraut uzvaru, tomēr uzdevumu augstumos bija itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons.

Citā B apakšgrupas mačā Malta ar 1:0 (1:0) pieveica Armēniju.

Šīs grupas kopvērtējumā tagad Itālijai ir 14 punkti sešās spēlēs un tā par četriem punktiem apsteidz Bulgāriju un vēl par vienu Čehiju. Izredzes uz otro vietu vēl saglabā arī Dānija, kurai ir seši punkti piecos mačos.

Svarīgu panākumu A grupā izcīnīja Beļģija, kas ar rezultātu 2:1 (1:0) pieveica Serbiju. Savukārt pirmo uzvaru kvalifikācijas ciklā izcīnīja Skotija, kas ar 1:0 (1:0) pieveica Horvātiju, kas pašlaik FIFA rangā atrodas augstajā, ceturtajā, vietā, sagādājot tai pirmo neveiksmi.

Tomēr joprojām labāko divnieks šajā grupā ir ļoti stabils. Pēc septiņām kārtām Beļģijai ir 19 punkti, tai trīs punktus zaudē Horvātijai, bet trešajā vietā esošajai Serbijai ir vien septiņi punkti.

C grupā lielisko nospēlēja veterāns Robijs Kīns, kurš savā jubilejas mačā Īrijas izlasē izcēlās ar "hat-trick" un palīdzēja ar 3:0 (1:0) uzvarēt Farēru salas.

Šobrīd Losandželosas "Galaxy" komandā spēlējošais Kīns aizvadīja 126.maču valstsvienībā un kļuvis par valsts rekordistu, apsteidzot vārtsargu Šeju Givenu. Šajā laikā viņš izcēlies ar 59 precīziem sitieniem.

Vēl vienā mačā Austrija ar 2:1 (2:0) pārspēja Zviedriju.

Kopvērtējumā stabila līdere ar 16 punktiem sešos mačos ir Vācija, bet par otro vietu turpinās saspringta cīņa - pa 11 punktiem ir Austrijai un Īrijai, bet Zviedrijas kontā ir astoņi punkti piecās cīņās.

E grupā par vietu finālturnīrā turpina cīnīties Albānija, kas piektdien nospēlēja 1:1 (1:0) ar Norvēģiju.

Vēl vienā mačā Slovēnija ar 4:2 (2:2) izbraukumā uzvarēja Islandi.

Savukārt sestdien ļoti svarīgu uzvaru izrāva grupas līdere Šveice, sperot platu soli pretī dalībai finālturnīrā. Aizvadītajā cīņā, pateicoties Harisa Seferoviča gūtajiem vārtiem jau kompensācijas laikā, Šveice ar 1:0 (0:0) izrāva uzvaru pār grupas pastarīti Kipru.

Situācija kopvērtējumā pēc pilnām sešām kārtām joprojām ir ļoti saspringta. Līderpozīcijā ar 14 punktiem atrodas Šveice, Albānijai ir desmit punkti, tai punktu zaudē Islande, bet vēl par vienu punktu mazāk ir Norvēģija. Reālas cerības uz otro vietu saglabā arī piektajā pozīcijā esošā Slovēnija, kuras kontā tagad ir seši punkti. Savukārt Kipra tikusi pie četriem punktiem.

Sestdien Šveices izlase savā laukumā uzņems pastarīti Kipru, kas pašlaik tikusi vien pie četriem punktiem.

Tikmēr F grupā Portugāle, pateicoties Eldera Poštigas gūtajiem vārtiem, izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica Krieviju. Savukārt Azerbaidžāna savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Luksemburgu.

Par pirmajām divām vietām turpina cīnīties trīs komandas. Portugāle ar 14 punktiem septiņos mačos pārņēma līderpozīciju, bet Krievija pie 12 punktiem tikusi vien piecās cīņās. Savukārt Izraēla ir trešā ar 11 punktiem sešos mačos.

H apakšgrupā piektdien Ukraina ar 4:0 (0:0) izbraukumā sagrāva līderi Melnkalni, bet Moldova un Polija cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1).

Neskatoties uz smago neveiksmi, Melnkalne ar 14 punktiem septiņās spēlēs joprojām atrodas līderpozīcijā, par diviem punktiem apsteidzot Angliju, kas aizvadījusi sešas spēles. Trešo vietu ar 11 punktiem sešos mačos ieņem Ukraina, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir Polijai.

Savukārt vienīgajā I apakšgrupas mačā piektdien Somija ar 1:0 (0:0) pieveica Baltkrieviju.

Šajā grupā pirmās divas vietas pārliecinoši ieņem Spānija un Francija, bet Somija ar pieciem punktiem četrās spēlēs pakāpās uz trešo vietu.

Kā ziņots, G grupā smagu zaudējumu cieta Latvijas izlase, kas savā laukumā ar 0:5 (0:0) kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai.

Punktu otrajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pēc kārtas izcīnīja Lihtenšteinas futbola valstsvienība, kas savā laukumā noturēja neizšķirtu 1:1 (1:0) ar Slovākiju.

Pēc Martina Bihela gūtajiem vārtiem pirmā vadībā 13.minūtē izvirzījās vietējā valstsvienība, bet neizšķirtu slovākiem izdevās panākt vien 73.minūtē, kad izcēlās Jans Durica.

Kā ziņots, savā iepriekšējā mačā Lihtenšteina martā savā laukumā spēja izcīnīt neizšķirtu 1:1 pret Latviju.

Savukārt vēl vienā G apakšgrupas mačā Grieķijas izlase ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Lietuvu, vienīgo reizi 20.minūtē vārtus gūstot Lazaram Kristodolopolam.

Kvalifikācijas turnīra G grupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām bosniešiem ir 16 punkti, bet viņiem trīs punktus zaudē Grieķija. Trešie ar deviņiem punktiem ir slovāki, kas sev ievērojami apgrūtinājuši cīņu par otro vietu, Lietuvas izlase tikmēr iekrājusi piecus punktus, Latvijas vienības kontā ir četri punkti, bet pie diviem punktiem tikusi Lihtenšteina.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

LETA