Rīgas "Dinamo" izbraukumu Tālajos Austrumos sāk ar zaudējumu
Vienīgos vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Marsels Hosa.
2013. gada 27. septembris, 13:21

Rīgas "Dinamo" izbraukumu Tālajos Austrumos sāk ar zaudējumu

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sezonas tālākā izbraukuma pirmajā mačā piektdien ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) zaudēja Tālo Austrumu vienībai Habarovskas "Amur".

"Amur" komanda mačā pret rīdziniekiem tika pie savas pirmās uzvaras pamatlaikā šajā sezonā.

Rīgas "Dinamo" rindās ar precīzu metienu izcēlās Marsels Hosa, bet "Amur" komandas labā vārtus guva Jakubs Petružaleks un Deniss Ježovs.

Spēles ievadā abas komandas piekopa ātru hokeju bez izteiktām vārtu gūšanas iespējām, tomēr pirmie pēc veiksmīga pretuzbrukuma izcēlās mājinieki, kad ceturtajā minūtē Petružaleks apsteidza "Dinamo" vārtsargu Mīkaelu Telkvistu un neļāva viņam piespiest ripu pie ledus, panākot 1:0 "Amur" labā. Pēc gūtajiem vārtiem iniciatīva strauji pārgāja "Amur" pusē, kas vairākas reizes iespieda viesus viņu aizsardzības zonā. Trešdaļas vidū noraidīts tika Kristaps Sotnieks, bet neilgi pēc tam sodīts tika arī Georgijs Pujacs, kas "Dinamo" minūti lika spēlēt trijatā pret pieciem. Demonstrējot teicamu aizsardzību, viesi spēja izturēt visu mazākuma laiku.

Arī turpinājumā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kamēr "Dinamo" centieni apdraudēt Alekseja Murigina sargātos vārtus bija ļoti nesekmīgi. Ar individuāliem centieniem izcēlās Miks Indrašis un Mets Robinsons, tomēr tie rezultātu nedeva. Jāizceļ, ka pirmajā trešdaļā uz 19 sāncenšu metieniem pa vārtiem "Dinamo" hokejisti atbildēja ar vien trim raidījumiem.

Otrās trešdaļas sākumā "Dinamo" hokejisti pakāpeniski pārņēma iniciatīvu savās rokās, sākot pie pretinieku vārtiem veidot bīstamas epizodes. Lielākā daļa viesu uzbrukumu gan beidzās bez metieniem, lai arī saspēle "Dinamo" hokejistu starpā bija daudzsološa. Tikmēr "Amur" komanda pie iespējām uzbrukt praktiski netika, kas ļāva rīdziniekiem arvien uzstājīgāk aplenkt mājinieku vārtus. Biežie uzbrukumi rezultātu beidzot deva trešdaļas desmitajā minūtē, kad precīzs metiens no vārtu priekšās padevās Hosam.

Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr tajā "Amur" hokejisti aizsargājās pārliecinoši un savus vārtus nosargāja. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos laukuma saimnieki aizsardzībā sāka spēlēt ciešāk, liedzot "Dinamo" pārstāvjiem regulāri ieiet viņu aizsardzības zonā, kamēr otrā laukuma galā spēlē vairākas reizes bija spiests iesaistīties Telkvists. "Dinamo" iniciatīvu atgrieza ceturtā uzbrucēju maiņa, kuras rindās teicamu iespēju izcelties neizmantoja Bukarts - špagatā savu komandu glāba Murigins.

Trešdaļas pēdējās minūtēs par klupināšanu noraidīts tika Sandis Ozoliņš, tomēr mazākumā rīdzinieki atkal bija pārliecinoši.

Trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki izturēja atlikušo laiku mazākumā un tūdaļ pat paši tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču vairāk par neprecīzu Hosas metienu atvēlētajās divās minūtēs nespēja radīt. Pēc tam pie mājinieku vārtiem izveidojās ļoti bīstama situācija, taču vārtsarga nepamanīto ripu pēdējā brīdi pie ledus piespieda uzreiz vairāki "Amur" hokejisti. Izturējuši "Dinamo" spiedienu, laukuma saimnieki paši devās uzbrukumā un prata gūt vārtus, kad Ježova raidītā ripa no tālas distances ielidoja tīklā virs Telkvista pleca.

Neilgi pēc tam pie "Amur" vārtiem izcēlās asumi, kad Oskars Cibuļskis tika sodīts par neatļautu ripas iestumšanu vārtus, lai arī to pie ledus jau bija piespiedis Murigins, bet trešdaļas desmitajā minūtē par grūšanu apmalē noraidīts tika Gints Meija. Mazākumā "Dinamo" hokejisti vēlreiz darbojās pārliecinoši un savus vārtus nosargāja, bet pēc tam nākamajās minūtēs izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, atkal pārņemot iniciatīvu savās rokās.

"Dinamo" spēlētāji sagādāja daudz darba "Amur" vārtsargam Muriginam, tomēr pie vārtu guvuma nespēja tikt. Mazāk nekā trīs minūtes pirms cīņas beigām rīdzinieki paņēma pusminūtes pārtraukumu, bet pēc tā turpināja ļoti aktīvi uzbrukt. Drīz vien Telkvists tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tikt pie vārtiem viesiem liedza acīmredzamais nogurums un daudzās kļūdas piespēlēs.

Rīdzinieku rindās šajā mačā sastāvā atgriezās Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs un Roberts Bukarts. Savukārt malā palika Jakubs Sedlāčeks, Rodrigo Laviņš, Arvīds Reķis, Vojtehs Polāks un Juris Upītis. "Dinamo" treneri bija pamainījuši visus aizsargus pārus, kā arī divus uzbrucēju trijniekus.

Pēc mačā aptuveni 7000 kilometrus attālajā Habarovskā Rīgas "Dinamo" svētdien jau plkst.9 pēc Latvijas laika tiksies ar KHL jaunpienācējiem Vladivostokas "Admiral", bet nākamajā nedēļā spēkosies arī ar Novosibirskas "Sibirj" un Novokuzņeckas "Metallurg" komandām.

Līdz ar to šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" hokejisti devušies maršrutā Rīga-Novosibirska-Habarovska-Vladivostoka-Habarovska-Novosibirska-Novokuzņecka-Novosibirska-Rīga.

Šo sezonu Latvijas komanda aizvada sekmīgi un ar 18 punktiem desmit mačos šobrīd ieņem Rietumu konferences trešo vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" pretinieki "Amur" pakāpušies no Austrumu konferences kopvērtējuma pēdējās vietas un tagad ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs atrodas 11.pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix