"Dinamo" ar pārliecinošu uzvaru pārtrauc zaudējumu sēriju
Rīgas "Dinamo" rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās slovāku snaiperis Marsels Hosa.
2013. gada 1. oktobris, 17:16

"Dinamo" ar pārliecinošu uzvaru pārtrauc zaudējumu sēriju

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien sezonas tālākā izbraukuma sērijas mačā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pieveica vietējo Novosibirskas "Sibirj" vienību, pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Marsels Hosa, kurš izcēlās divreiz, Sandis Ozoliņš un Kails Vilsons, kura kontā arī trīs rezultatīvas piespēles.

Pēc ilgāka pārtraukuma šajā rīdzinieku vārtos stājās Jakubs Sedlāčeks. Šodien Latvijas vienības galvenais treneris Artis Ābols ir veicis izmaiņas visos uzbrucēju virknējumos, bet aizsargu pāri palikuši kā iepriekš.

Spēles sākumā divas labas iespējas atklāt mača rezultātu bija "Sibirj" hokejistiem, taču pēc tam cīņa izlīdzinājās, un Hosa, saņēmis teicamu piespēli no Vilsona, ceturtajā minūtē izvirzīja Rīgas "Dinamo" vadībā.

Dueļa turpinājumā pārsvars piederēja Latvijas komandai, turklāt pēc Oskara Cibuļska noraidījuma pretiniekiem neizdevās izveidot neko ievērības cienīgu. Taču vairākuma beigās "Sibirj" uzbruka pārliecinošāk un turpināja to darīt arī nākamajos uzbrukumos, kad abas komandas jau spēlēja vienādos sastāvos. Tā rezultātā mājinieki izlīdzināja mača rezultātu, veicot Rīgas "Dinamo" vienībai ļoti neveiksmīgu uzmetienu uz vārtiem, ripai ielidojot vārtu tīklā gar tuvējo vārtu stabu. "Sibirj" labā vārtus guva Vladimirs Butuzovs.

Pirmās trešdaļas izskaņā labu metienu uz pretinieku vārtiem izdarīja Pols Šekura, taču Novosibirskas komandas vārtsargs bija savā vietā. Tomēr pēdējā minūtē Hosa vēlreiz varēja iepriecināt Rīgas līdzjutējus, izmantojot vārtsarga kļūdu un panākot 2:1 "Dinamo" labā. Šajā vārtu guvumā vispirms piedalījās Vilsons, kurš veica uzmetienu, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija tieši Hosa, raidot to vārtu tīklā jau otro reizi šajā mačā.

Otrās trešdaļas ievadā Rīgas "Dinamo" pirmo reizi mačā ieguva tiesības spēlēt vairākumā un to izdevās realizēt jau pirmās nomaiņas laikā, kad jau trešo rezultatīvo piespēli veica Vilsons, bet trāpīgi meta rīdzinieku kapteinis Ozoliņš.

Tiesa, rīdziniekiem mača iniciatīvu neizdevās noturēt uz ilgu laiku, jo spēles gaita abu vienību starpā izlīdzinājās. Perioda sestajā minūtē Georgijs Pujacs nopelnīja noraidījumu, taču mazākumā Rīgas "Dinamo" nospēlēja gana veiksmīgi.

Dueļa turpinājumā te vienai, te otrai komandai bija iniciatīva, tomēr nākamā lielā iespēja "Sibirj" hokejistiem radās piecas minūtes pirms trešdaļas beigām, kad pie noraidījuma tika Vojtehs Polāks, taču nepagāja nemaz tik ilgs laiks, kad paši mājinieki tika pie noraidījuma, un abas komandas spēlēja vienādā sastāvā.

Tomēr mazākumā Gints Meija vēl paspēja izskriet uz pretinieku vārtiem, bet rīdzinieki vairākumā izveidoja bīstamu momentu, kad pēc Aleksandra Ņiživija piespēles teicama vārtu gūšanas iespēja bija Šekuram, taču ripa atsitās pret vārtu stabu. Savukārt neilgi pēc tam Šekuram neizdevās trāpīt ripu tukšos vārtos.

Lai gan pamatlaika noslēdzošās trešdaļas ievadā "Sibirj" centās aktīvi atspēlēties, rīdzinieki aktīvi un pacietīgi darbojās aizsardzībā. Tomēr turpinājumā aizritēja pretējs scenārijs - Rīgas "Dinamo" ieguva tiesības spēlēt vairākumā. Ozoliņš tā laika izdarīja spēcīgu metienu pa Sergeja Gaidučenko vārtiem, bet Polāks mainīja tās lidojuma trajektoriju. Ripa trāpīja pa vārtu stabu, bet to vārtos ar atkārtotu metienu ieraidīja Vilsons, gūdams jau savu ceturto rezultativitātes punktu mačā.

Pēc ceturto vārtu guvuma Rīgas "Dinamo" kontrolēja mača gaitu, turklāt tas izpaudās arī uzvarētajos iemetienus. Ja pirms tam "Sibirj" šajā aspektā piederēja pārsvars, jo, piemēram, Jori Lehtera uzvarēja visus desmit iemetienus, kuros piedalījās, taču nu klājās krietni plānāk.

Trešās trešdaļas izskaņā teicama iespēja vienus vārtus atgūt bija Novosibirskai, taču tiesneši pēc atkārtojuma noskatīšanās vārtus neieskaitīja. Dažas minūtes līdz pamatlaika izskaņai Rīgas "Dinamo" palika mazākumā, tomēr tajā tika nospēlēts pārliecinoši un rezultāts vairs nemainījās, Latvijas komandai izcīnot visnotaļ pārliecinošu uzvaru.

Kā ziņots, pirmajā šī izbraukuma spēlē rīdzinieki ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur" hokejistiem, savukārt pēc tam visnotaļ pārliecinoši ar 0:3 atzina līgas jaunpienācēju Vladivostokas "Admiral" pārākumu.

Pēdējā izbraukuma cīņa Rīgas "Dinamo" paredzēta ceturtdien, kad būs jāspēkojas ar Novokuzņeckas "Metallurg" vienību.

Līdz ar to šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" hokejisti devušies maršrutā Rīga-Novosibirska-Habarovska-Vladivostoka-Habarovska-Novosibirska-Novokuzņecka-Novosibirska-Rīga.

Pēc veiksmīgā sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" pēc trim zaudējumiem pēc kārtas pamanījās zaudēt iegūtās pozīcijas. Tomēr pēc šīs uzvaras vienība ar iekrātu 21 punktu atrodas Rietumu konferences vietā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix