Telkvists "sausā"! "Dinamo" otrā uzvara pēc kārtas. VIDEO
Mīkaels Telkvists aizvadījis savu pirmo "sauso" spēli šosezon.
2013. gada 3. oktobris, 17:23

Telkvists "sausā"! "Dinamo" otrā uzvara pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sezonas tālāko izbraukuma sēriju ceturtdien noslēguši ar uzvaru pār Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistiem.

Rīdzinieki guva panākumu ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0), vārtus gūstot Aleksandram Ņiživijam un Andrim Džeriņam.

Spēle Rīgas "Dinamo" komandai sākās ne pārāk veiksmīgi, jo divas minūtes par rupjību nopelnīja Ņiživijs, tomēr Latvijas komanda spēja mazākumu izturēt. Pēcāk sekoja spēcīgs Oskara Cibuļska metiens, taču ar to viņam vārtsargu neizdevās pārspēt.

Tomēr ātri vien Rīgas "Dinamo" nopelnīja vēl vienu noraidījumu - pretinieku paklupināja Vojtehs Polāks. Taču arī šoreiz tas tika veiksmīgi izturēts, bet 14.minūtē rīdziniekiem pirmo reizi bija iespēja spēlēt vairākumā, jo tika noraidīts "Metallurg" hokejists Vadims Mitrjakovs. Tiesa, pēc tam noraidījumu nopelnīja Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons, tomēr, spēlējot četri pret četri, rīdziniekiem izdevās pārspēt Novokuzņeckas somu vārtsargu Niko Hovinenu - Ņiživijs reabilitējās par spēles sākumā nopelnīto noraidījumu. Latvijas hokejistam rezultatīvi piespēlēja Pols Šekura, bet pats Ņiživijs ripu vārtos raidīja no šaura leņķa.

Trešdaļas turpinājumā mājinieki nopelnīja divas soda minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču vairākumā Ņiživijs izniekoja labu izdevību gūt vārtus. Nedaudz vēlāk noraidījumu par pretinieka turēšanu nopelnīja Marcels Hosa, taču Novokuzņeckas komandai vienu minūti vairākumā neizdevās izmantot. Taču rīdziniekiem otrā trešdaļa būs jāiesāk mazākumā.

Pirmajā trešdaļā Rīgas "Dinamo" bija pamanījušies tikt pie astoņām soda minūtēm.

Tomēr "Metallurg" vairākums palika neizmantots, turklāt otrā perioda ievadā atkal mazākumā nonāca mājinieki un atkal grēkāzis bija Mitrjakovs, kuram divas minūtes par pretinieka turēšanu ar nūju. Taču rīdziniekiem kārtējo reizi vairākums palika neizmantots, lai gan vienreiz vārtsarga modrību pārbaudīja Polāks.

Nedaudz vēlāk "Metallurg" radās laba iespēja gūt vārtus, taču savā vietā bija Mīkaels Telkvists, bet vēl pēc tam Arvīds Reķis nopelnīja kārtējo noraidījumu šajā mačā. Novokuzņeckas hokejisti neprata neko bīstamu izveidot vairākumā, savukārt 32.minūtē Andris Džeriņš pēc Ozoliņa un Ginta Meijas precīzām piespēlēm ar metienu no vārtu priekšas panāca 2:0. Zīmīgi, ka ar šo rezultativitātes punktu Ozoliņš nu kļuvis par KHL rezultatīvāko aizsargu.

Pēc tam teicama izdevība radās Polākam, kur izslidoja viens pret vārtsargu Hovinenu, taču iespēja palika neizmantota. Lai gan mača gaitā iniciatīva piederēja Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, "Metallurg" hokejisti neizskatījās atmetuši cerības atspēlēties.

Trešdaļas izskaņā bīstams uzbrukums padevās mājiniekiem, taču Telkvistu viņiem pārspēt tā arī neizdevās, bet kārtējo Polāka metienu perioda pēdējā minūtē Hovinens prata notvert.

Pamatlaika noslēdzošā trešdaļa iesākās ar "Metallurg" uzbrukumu, taču soms Marko Antila rīdzinieku vārtsargu nepārspēja, bet nedaudz vēlāk pret Miku Indraši noteikumus pārkāpa Mitrjakovs, kuram atkal vajadzēja doties uz noraidīto soliņu.

Vairākuma laikā Rīgas "Dinamo" izdevās nostāties pretinieku aizsardzības zonā, taču vairāk izdevās saspēlēties nevis radīt bīstamas situācijas, bet pēcāk abu vienību starpā izcēlās asumi, kā rezultātā uz noraidīto soliņa devās Kails Vilsons un Cibuļskis, savukārt Novokuzņeckas sastāvā nogrēkojās Antila - abi pēdējie noraidīti par kautiņu. Konflikts aizsākās ar "Metallurg" rupju spēka paņēmienu pret Hosu, kā rezultātā Rīgas "Dinamo" leģionārs palika guļot uz ledus.

Pamatlaikam tuvojoties izskaņai, mājinieki aizvien vairāk vēlējās atspēlēties, turklāt neiztrūka bez asumiem abu pušu starpā. Kad līdz pamatlaika izskaņai bija atlikušas gandrīz četras minūtes, "Metallurg" izdarīja metienu no tuvas distances, taču ripa lidoja pāri vārtiem.

Divarpus minūtes līdz trešās trešdaļas noslēgumam Ņiživijs un Aleksandrs Akseņenko nopelnīja abpusējo noraidījumu, bet pēcāk "Metallurg" nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, taču bez rezultāta. Līdz ar to rīdzinieki izbraukuma sēriju noslēguši ar divām uzvarām pēc kārtas un Telkvista "sauso" maču.

Pirmajā šī izbraukuma spēlē rīdzinieki ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur" hokejistiem, savukārt pēc tam visnotaļ pārliecinoši ar 0:3 atzina līgas jaunpienācēju Vladivostokas "Admiral" pārākumu. Sērija trešajā mačā beidzot tika pārtraukta trīs zaudējumu sērija - Novosibirskā pieveikta vietējā "Sibirj" ar 4:1. Zīmīgi, ka šajā mačā visos četros vārtu guvumos piedalījās Kails Vilsons.

Līdz ar to šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" hokejisti devušies maršrutā Rīga-Novosibirska-Habarovska-Vladivostoka-Habarovska-Novosibirska-Novokuzņecka-Novosibirska-Rīga.

Rīgas "Dinamo" šobrīd ar izcīnītiem 24 punktiem 13 spēlēs atkal atguvusi Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: ITAR-TASS/LETA