Futbols
2013. gada 15. oktobris, 21:58

Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase no Latvijas grupas kvalificējas Pasaules kausam

Jauns.lv

Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase otrdien izbraukumā pieveica Lietuvu, pirmoreiz vēsturē kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupas G apakšgrupas pēdējās kārtas spēlē bosnieši tika pie panākuma izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0).

Vienīgos vārtus cīņas 68.minūtē guva Vedads Ibiševičs, kuram šis bija jau astotais vārtu guvums ciklā.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos atlases ciklos bosnieši no cīņas par vietu finālturnīrā izstājās vien pēc "play-off" mačiem, bet tagad valstsvienība pirmoreiz vēsturē kvalificējusies kādām no prestižākajām sacensībām.

Bez Ibiševiča šajā ciklā Eiropas zonā vairāk vārtus guvuši vien nīderlandietis Robins van Pērsijs (11 precīzi sitieni) un vēl viens bosnietis Edins Džeko.

Pirms pēdējās kārtas bosniešiem bija vienāds punktu skaits ar Grieķiju, bet ievērojami labāka vārtu attiecība. Tā kā Grieķija noslēdzošajā mačā ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica Lihtenšteinu, situāciju kopvērtējumā tas nemainīja. Grieķiem pa vieniem vārtiem guva Dimitris Salpigidis un Giorgs Karagunis.

Kā ziņots, vēl vienā šīs grupas noslēdzošās kārtas mačā otrdien Latvija uzņem Slovākiju.

Noslēguma kopvērtējumā bosnieši, kā arī Grieķija izcīnīja pa 25 punktiem desmit spēlēs. Slovākija ar 12 punktiem jau garantējusi trešo vietu, Lietuva ar 11 punktiem ir ceturtā, Latvijai septiņi punkti un piektā vieta, bet sestajā pozīcijā ar diviem punktiem ciklu noslēdza Lihtenšteina.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

LETA