Mančestras "City" un Minhenes "Bayern" uzvar, nodrošina vietu astotdaļfinālā
Mančestras "City" uzbrucējs Alvaro Negredo līksmo par saviem trešajiem gūtajiem vārtiem.
Futbols
2013. gada 6. novembris, 10:48

Mančestras "City" un Minhenes "Bayern" uzvar, nodrošina vietu astotdaļfinālā

Jauns.lv

Pagājušās sezonas Eiropas spēcīgākā futbola komanda Minhenes "Bayern" no Vācijas, kā arī Anglijas vienība Mančestras "City" otrdien kļuva par pirmajām komandām, kas nodrošinājušas vietu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

­ Mančestras "City" ar rezultātu 5:2 (3:1) savā laukumā pieveica Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA, kurai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt Latvijas pussar­gs Aleksandrs Cauņa.

Šajā mačā visus piecus vārtus "City" rindā­s guva divi futbolisti - jau līdz 20.minūtei Serhio Agvero panāca 2:0, bet turpinājumā trīs reizes rezultatīvi izcēlās Alvaro Negredo.

­

Tikmēr CSKA komandā abus vārtus guva Seidū Dumbija.

Zīmīgi, ka "City" UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēm kvalificējusies pirmoreiz vēsturē, jo iepriekšējos divos gados nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Savukārt "Bayern" ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Čehijas vienību Plzeņas "Viktoria", vienīgos vārtus 65.minūtē gūstot Mario Mandžukičam.

Šajā mačā "Bayern" komanda atkārtoja UEFA Čempionu līgas rekordu, izcīnot uzvaru devītajā mačā pēc kārtas. Iepriekš 2002./2003.gada sezonā šādu rezultātu spēja sasniegt Spānijas komanda "Barcelona".

"Pirmajās četrās spēlēs esam ieguvuši maksimālo punktu skaitu, kas parāda, cik spēcīgi esam," izteicās "Bayern" komandas galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

Līdz ar to D grupā pēc četrām kārtām līdere ar 12 punktiem ir "Bayern" komanda, kurai trīs punktus zaudē "City". Tikmēr CSKA ar trim punktiem ieņem trešo vietu, bet "Viktoria" joprojām ir bez punktiem.

CSKA un "Viktoria" komandām tagad būs jācīnās par trešo vietu kopvērtējumā, lai varētu sezonu turpināt UEFA Eiropas līgas sacensībās.

Tuvu iekļūšanai izslēgšanas spēlēs nokļuva Spānijas vienība Madrides "Real", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Itālijas čempioni Turīnas "Juventus".

Rezultātu 41.minūtē atklāja "Juventus" čīliešu pussargs Arturo Vidals, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Pārējie trīs vārti tika gūti otrā puslaika pirmo 20 minūšu laikā - portugālis Krištianu Ronaldu un velsietis Gerets Beils ieguva vadību "Real", bet 65.minūtē Spānijas izlases uzbrucējs Fernando Lorente panāca 2:2.

Vēl vienā mačā Dānijas spēcīgākā komanda "Kobenhavn" ar 1:0 (1:0) pieveica Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray". Vienīgos vārtus jau sestajā minūtē guva Dāniels Brātens.

Līdz ar to B grupā pašlaik "Real" kontā ir desmit punkti četrās spēlēs, bet tai ar četriem punktiem seko "Galatasaray" un "Kobenhav". Savukārt "Juventus" rēķinā ir vien trīs punkti.

Tāpat iespēju nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs otrdien neizmantoja Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain", kas C apakšgrupas spēlē savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Beļģijas spēcīgāko komandu "Anderlecht".

Rezultātu 68.minūtē atklāja beļģu kluba spēlētājs Demijs de Zēuvs, bet 70.minūtē izlīdzinājumu panāca Parīzes kluba līderis Zlatans Ibrahimovičs.

Zīmīgi, ka pirms divām nedēļām notikušajā abu komandu pirmā apļa spēlē "Saint-Germain" izbraukumā sagrāva pretiniekus ar 5:0.

Vēl vienā šīs grupas mačā Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos" ar 1:0 (1:0) uzveica Portugāles komandu Lisabonas "Benfica". Vienīgos vārtus 13.minūtē guva Kosts Manols.

Kopvērtējumā aiz desmit punktus izcīnījušās "Saint-Germain" komandas ar septiņiem punktiem seko "Olympiacos". Pie četriem punktiem tikusi "Benfica" komanda, bet "Anderlecht" rēķinā tagad ir viens punkts.

Savukārt vārti otrdien netika gūti A grupas spēlēs - Ukrainas čempione Doņeckas "Šahtar" savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Vācijas vienību Leverkūzenes "Bayer", bet Spānijas komanda Sosjedadas "Real" noturēja 0:0 (0:0) pret sezonu neveiksmīgi sākušo Anglijas čempionvienību Mančestras "United".

Grupas līdere ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir Mančestras "United", par vienu punktu apsteidzot "Bayer". Trešo vietu ar pieciem punktiem ieņem "Šahtar", bet viens punkts tagad ir Sosjedadas "Real" rēķin­ā.

Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja Dortmundes "Borussia".

LETA/Foto: EPA/LETA

­