2020. gada 5. janvāris, 06:55

Modes ābece: kā pareizi valkāt bītleni

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Praktiskuma un siltuma dēļ tā sauktās bītlenes jeb džemperus ar augstām apkaklēm cilvēki iecienījuši jau kopš 19. gadsimta. Tagad tā ir modes lieta, kas ikvienu vienkāršāko tērpu padara radošāku un aizraujošāku.

Ar kleitu

Lai tēlu padarītu aizraujošāku un vasaras izstrādājumus valkātu ilgāk, bītlene ir velkama zem kleitas ar garām piedurknēm. Komforts, krāsu akcents un negaidīts komplekts.

foto: Vida Press
Modele Karolīna Draura.

Ar kostīmu

Klasiskā kostīma komplektā ierastais krekls aukstajos mēnešos ir aizstājams ar praktisko bītleni. Arī tad, ja kombinācija ir džinsa bikses ar žaketi.

foto: Vida Press
Stiliste Amanda Alagema.

Ar svārkiem

Mini svārki ar bītleni, midi svārki ar bītleni – abas kombinācijas ir retro noskaņas un, ja papildinātas ar sezonas aktuālākajiem aksesuāriem, tad modernā retro versija.

foto: Vida Press
Modele Karolīna Draura.

Ar melnu

Nav ne vainas viscaur melnam komplektam, īpaši ja tēls ir kļuvis interesantāks kontrastējošo tekstūru, stilu un aksesuāru dēļ.

foto: Ouzounova / SplashNews.com/ Vida Press
Jogas pasniedzēja, aktiera Aleka Boldvina sieva Hilarija Boldvina.

Ar kaklarotu

Viena pārliela un efektīga vai daudzas nelielas kaklarotas virs džempera ir izsmalcināta, dumpinieciska un negaidīta komplekta garants. Īpaši ja šādi dinamika tiek piešķirta klasiskam kostīmam.

foto: Vida Press
Aktrise Daiena Kītone.

Ar vienu krāsu

Sezonas hits ir elegants koptēls ar vienas krāsas apģērbu un aksesuāriem. Tā kā džempera augstā apkakle izceļ un akcentē kaklu, tēla iespaids būs vēl cēlāks.

foto: Vida Press
Foto no ielu modes.

Ar tendencēm

Vienkāršais džemperis sava nepretenciozā silueta dēļ ir lielisks fons pārgalvīgākajām un modīgākajām sezonas aktualitātēm. Vai tie būtu neglītie snīkeri vai drapēti zābaki, ādas bikses vai velo braucēju šorti.

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Modele Madisona Hīdrika.

Ar fonu

Džemperis košā krāsā var būt lielisks tēla akcents, ko neitralizē modīgais, pārliela izmēra klasiskais kostīms.

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Modele Heilija Bībere.

Modē ir bītlenes - praktiskie un siltie džemperi ar augstu apkakli

gallery icon

Tēmas