foto: Publicitātes foto
Kā rūpēties par sejas ādu ziemā, un kādēļ arī uzturam ir nozīme?
2019. gada 6. decembris, 16:40

Kā rūpēties par sejas ādu ziemā, un kādēļ arī uzturam ir nozīme?

Jauns.lv

Ziemā mūsu sejas ādu ietekmē vairāki ārējie faktori – aukstums, apkure, gaisa kondicionieri, straujas temperatūras izmaiņas u.c. Arī uzturs lielā mērā nosaka to, kā mūsu sejas āda izskatās un jūtas gada aukstākajā sezonā. Globālās uztura kompānijas “Herbalife Nutrition” skaistuma eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta ādas kopšanas speciāliste Jūlija Levinsone skaidro, kā pareizi rūpēties par sejas ādu ziemā un kādus produktus iekļaut uzturā, lai padarītu to ādai draudzīgāku. 

Aukstuma ietekmē āda kļūst sarkanīga, bāla vai pat iegūst zilganu toni. Tikmēr tādi ārējie faktori kā aukstums, apkure, gaisa kondicionieri un straujas temperatūras izmaiņas burtiski izžāvē sejas ādu. Tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ sejas ādas tips ziemā mainās, piemēram, no taukaina uz kombinētu vai no sausa uz jutīgu-sausu. 

Cukurs pasliktina ādas stāvokli, sevišķi ziemā

Tas, ko ēdam, nosaka, kā izskatāmies, tādēļ sabalansētam uzturam ir būtiska ietekme uz sejas ādas stāvokli. Papildus tam, gada aukstajā un siltajā sezonā ēdienkartei ir jābūt atšķirīgai. 

“Uzturam ir jābūt sabalansētam visu gadu. Lai sniegtu ādai labāko ziemā, uzturā ir vairāk jālieto produkti, kas ir bagāti ar polinepiesātinātajām taukskābēm, piemēram, soja un zivis. Vitamīns A arī ir svarīgs, un to var atrast burkānos, ķirbjos un tomātos. Omega-3 taukskābes ir ļoti ieteicamas visiem ādas tipiem – dažiem cilvēkiem es pat iesaku apēst vienu avokado dienā, jo tas ir bagāts ar šīm skābēm. Vēl jo vairāk, produktus ar augstu glikēmisko indeksu, piemēram, saldinātos dzērienus, saldumus, kartupeļus, vispār nevajadzētu iekļaut uzturā, jo tie veicina ādas sausumu,” saka J. Levinsone, “Herbalife Nutrition”   skaistuma eksperte. 

Tāpat viņa atzīmē, ka ūdens balansam organismā ir vitāla ietekme uz ādas stāvokli visos gadalaikos, tāpēc cilvēkam vienas dienas laikā ieteicams izdzert 1,5-2 litrus ūdens. 

Mitrini! Mitrini! Mitrini! … bet neaizmirsti arī par citiem ādas kopšanas režīma soļiem

Neatkarīgi no tās tipa, ziemā sejas āda paliks sausāka un blāvāka. Šī iemesla dēļ ir svarīgi pareizi rūpēties par to un ievērot ikdienas sejas ādas kopšanas rutīnu. Lai gan šajā sezonā liela uzmanība ir jāvelta tieši mitrināšanai, noteikti jāiekļauj arī pārējie ādas kopšanas režīma soļi. 

J. Levinsone uzsver četrus galvenos ādās kopšanas soļus, kas jāievēro katru dienu. Pirmkārt, attīrīšana. Otrkārt, tonizēšana. Treškārt, seruma uzklāšana. Ceturtkārt, sejas krēma lietošana. 

“Ja ir zināmi pareizie soļi, manuprāt, tos var viegli ievērot divas reizes dienā. Savā būtībā sejas ādas kopšanas režīms no rīta un vakarā ir līdzīgs. Vienīgā lieta, kas atšķiras, ir sejas krēms – no rīta izmantojam dienas krēmu, bet pirms gulētiešanas uzklājam nakts krēmu. Es varu arī ieteikt divus produktus, kuri man ir ļoti tuvi, jo tie ir piemēroti visiem ādas tipiem – “Herbalife SKIN” Atjaunojošs nakts krēms un Aizsargājošs krēms ar SPF 30,” saka J. Levinsone. 

Eksperte izceļ vēl vienu padomu – ziemā vajadzētu pabeigt sejas ādas kopšanas soļus un uzklāt sejas krēmu vismaz 30-40 minūtes pirms došanās ārā, jo tam ir pilnībā jāiesūcas ādā. Tāpat viņa aicina izmantot dienas krēmu, kas satur SPF, jo ultravioletais starojums sasniedz mūsu ādu neatkarīgi no laikapstākļiem. 

Ja Tu nelieto serumu, dari to tagad!

Viņas pieredzē biežākais produkts, kuru cilvēki izvēlas neiekļaut ikdienas ādas kopšanas rutīnā, ir serums. Patiesībā, tieši ziemā ir ļoti būtiski lietot serumu. 

“Ja vasarā serumu var lietot retāk, to nevar atļauties ziemā. Vasarā šo sejas ādas kopšanas līdzekli var uzklāt tikai uz problēmzonām, bet ziemā tas ir jālieto visur uz sejas. Piemēram, “Herbalife SKIN Line Minimizing Serum” ne tikai palīdzēs samazināt krunciņas, bet arī bagātinās ādu ar vitamīniem E un B3, kā arī mitrinās to ar produkta sastāvā iekļauto alveju,” saka “Herbalife Nutrition” skaistuma eksperte.

Sievietēm, kurām ikdienā patīk lietot kosmētiku, viņa iesaka pagaidīt līdz sejas krēms, kas tiek lietots pēc seruma, pilnībā iesūcas ādā un tikai tad uzklāt kosmētiku. 

Informācija par ķermeņa pārmaiņu projektu “Esi formā no galvas līdz kājām”

Sadarbībā ar uztura, fitnesa un skaistuma ekspertiem, globālā uztura kompānija “Herbalife Nutrition” uzsāk jaunu ķermeņa pārmaiņu projektu “Esi formā no galvas līdz kājām”. Tā mērķis ir ne tikai veicināt projekta dalībnieces izmaiņas ķermeņa svarā un ārējā izskatā kopumā, bet arī uzlabot ikdienas paradumus uztura, sporta un skaistuma jomā. Projekta idejas pamatā ir četri galvenie veselīga un aktīva dzīvesveida pīlāri – pareizs un sabalansēts uzturs, regulāras sporta aktivitātes, pareiza sejas āda kopšana, kā arī motivācijas un atbalsta pasākumi.

Vairāk informācijas par projektu “Esi formā no galvas līdz kājām”: jauns.lv/esiforma

Vairāk informācijas par “Herbalife Nutrition” produktiem: www.herbalife.lv  

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Herbalife.