foto: LETA
"Madara Cosmetics" strauji audzē apgrozījumu
2019. gada 2. septembris, 15:13

"Madara Cosmetics" strauji audzē apgrozījumu

Jauns.lv / LETA

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 5,59 miljoni eiro, kas ir par 19,9% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa samazinājusies par 18,8% un bija 809 007 eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānijas finanšu pārskatā teikts, ka "Madara Cosmetics" koncerna izaugsmes pamatā ir veiksmīga darbība esošajos tirdzniecības kanālos, zīmola atpazīstamības stiprināšana un jaunu produktu ieviešana tirgū.

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījumā 2019.gada pirmajā pusgadā 94% veidoja ieņēmumi Eiropas Savienībā (ES), tostarp Latvijā, kas ir pieaugums par diviem procentpunktiem salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, savukārt 6% ieņēmumu gūti ārpus ES. Tostarp Latvijā "Madara Cosmetics" koncerna ieņēmumi šogad pirmajā pusgadā bija 1,46 miljonu eiro apmērā, kas ir par 14% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, bet koncernam lielākais tirgus ārpus Latvijas bija Somija, kur ieņēmumi veidoja 1,35 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 8%.

"Peļņas kritums galvenokārt skaidrojams ar mērķtiecīgu un resursietilpīgu darbu pie dekoratīvās kosmētikas kategorijas," teikts finanšu pārskatā.

"Madara Cosmetics" valdes loceklis Uldis Iltners atzīmē, ka ir noslēgts darbu pie "Madara Organic Makeup" dekoratīvās kosmētikas līnijas izstrādes, un ir sākta šo produktu ražošana. "Pašlaik jaunie produkti ir ceļā uz tirdzniecības vietām, un jau 26.septembrī būsim gatavi ar tiem iepazīstināt mūsu klientus daudzviet pasaulē," viņš informē.

Pārskatā arī minēts, ka 2019.gada pirmajā pusgadā uzņēmums noslēdzis divus jaunus līgumus par pētniecības un attīstības projektu realizēšanu Latvijas Kompetences centru programmas ietvaros, kur līdz 2020.gada beigām ir paredzēts saņemt līdzfinansējumu 0,3 miljonu eiro apmērā. Kopš šā gada 1.marta uzņēmums īsteno divus pētījumus Farmācijas, biomedicīnas un medicīnas tehnoloģiju Kompetences centra un Viedo materiālu un tehnoloģiju Kompetences centra projektu ietvaros.

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums 2018.gada pirmajā pusgadā bija 4,66 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 995 991 eiro. Savukārt "Madara Cosmetics" koncerna auditētais apgrozījums 2018.gadā bija 9,529 miljoni eiro, kas ir par 28,7% vairāk nekā 2017.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 21,7%, sasniedzot 1,517 miljonus eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās