foto: Shutterstock
5 pārsteidzoši veidi, kā "auglīgajās dienās" mainās sievietes organisms
Sievietes, pat īpaši nepiedomājot, savās auglīgajās dienās pērk vai nēsā seksīgāku apakšveļu, jūt spēcīgāku kaislību un vēlmi mīlēties.
2019. gada 22. janvāris, 06:34

5 pārsteidzoši veidi, kā "auglīgajās dienās" mainās sievietes organisms

Jauns.lv

Ovulācija ir ierasta parādība ikvienai dāmai reproduktīvajā vecumā. Šajās dienās daiļā dzimuma pārstāvēm organismā sāk trakot hormoni. Kā apgalvo ginekologs akušieris Kerols Gnatuks (ASV), ovulācijas cikls ietekmē ne vien sievietes dzimumorgānus, bet arī visu ķermeni.

Pēc viņa teiktā, reizēm sievietes pašas pat neapzinās, ka viņām parādās vienas vai otras organisma pārmaiņas. Ginekologs min 5 dīvainus veidus, kā ovulācija ietekmē sievietes organismu.

1. Seja kļūst sārtāka

Ārsts apgalvo, ka dažas dienas pirms ovulācijas un tās laikā sievietes seja kļūst sārtāka. Tas esot normāli, jo hormoni ietekmē asinsriti. Lielāks estrogēna daudzums ovulācijas laikā var paplašināt asinsvadus. Tad asinsvadi kļūst labāk redzami un rodas iespaids, ka „tajās dienās” sievietes staigā, viegli piesārtušas.

2. Palielinās seksuālā tieksme

Sievietes dzimumtieksme ovulācijas laikā palielinās. Taču tajā pie vainas ir ne tikai tas, ka dāmas biežāk iedomājas par seksu. Patiešām, šis var notikt gluži neapzināti. Sievietes, pat īpaši nepiedomājot, ovulācijas laikā sāk pirkt vai nēsāt seksīgāku apakšveļu.

Pētījumi liecina, ka par seksu sievietes visvairāk iedomājas ovulācijas pirmajās dienās. Pēc Gnatuka teiktā, ovulācijas laikā paaugstinās estrogēnu līmenis, un tāpēc dzimumtieksme kļūst stiprāka.

3. Daži vīrieši patīk labāk

Ovulācijas laikā sievietes var just stiprāku kaislību un vēlmi mīlēties, taču vieni vīrieši viņas var saistīt vairāk nekā citi. Pēc pētījumiem var secināt, ka „šajās dienās” sievietes vairāk piesaista stipri, ar tipiski vīrišķīgām īpašībām apveltīti vīrieši. Viena no tādām iezīmēm – stingri izteikta zoda līnija.

Dakteris Gnatuks to skaidro šādi: „Auglīgajās dienās sieviete meklē spēcīgu partneri, kurš zemapziņā asociējas ar labu veselību un stipru ķermeni, tāpēc šajā laikā viņas piesaista maskulīni, atlētiski vīrieši.”

4. Saasinās sajūtas

Pirms pāris gadiem veiktā pētījumā secināts, ka ovulācijas laikā sievietēm saasinās ožas sajūta – viņās labāk saož noteiktas smaržas.

2012. gadā Kioto zinātnieki noskaidrojuši, ka auglīgajās dienās saasinās arī citas maņas – piemēram, dāmas labāk jūt, ka gaidāmas briesmas.

5. Vēlme turēties pa gabalu no vīriešu dzimuma radiniekiem

Vēl kāds neparasts pētnieku secinājums – izrādās, sievietes ovulācijas laikā izvairās kontaktēties ar vīriešiem, ar kuriem viņas saista radnieciskas saites. „Tajās dienās” meitas retāk zvana saviem tēviem, māsas izvairās no brāļiem, un tamlīdzīgi.

Zinātnieki centušies rast izskaidrojumu šai īpatnībai, un viena no versijām ir, ka tas veidojies vēsturiski – ka sievietes savās auglīgajās dienās centās turēties pa gabalu no savas dzimtas vīriešiem, lai nepieļautu iespējamu pēcnācēju rašanos ar asinsradinieku.

Tēmas