foto: no žurnāla "OK!" arhīva
"Madara Cosmetics" joprojām prognozē 10 miljonu eiro apgrozījumu šogad
"Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki Uldis Iltners un Lotte Tisenkopfa-Iltnere.
2018. gada 4. septembris, 15:55

"Madara Cosmetics" joprojām prognozē 10 miljonu eiro apgrozījumu šogad

LETA

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" joprojām prognozē 10 miljonu eiro apgrozījumu šogad, otrdien virtuālās konferences jeb vebināra laikā sacīja "Madara Cosmetics" valdes loceklis Uldis Iltners.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš apstiprināja, ka uzņēmuma vadības iepriekš izteiktā prognoze 2018.gada apgrozījumam - 10 miljonu eiro apmērā - paliek spēkā, un uzņēmums plāno izaugsmi visos esošajos tirdzniecības kanālos, kā arī šā gada otrajā pusē "Madara Cosmetics" plāno sākt strādāt atsevišķos jaunos tirdzniecības kanālos.

Pēc Iltnera sacītā, šogad līdz šim "Madara Cosmetics" jau ir parādījušies daži jauni pārdošanas punkti Apvienotajā Karalistē, Somijā, Norvēģijā, Albānijā, Ungārijā un Kanādā.

Iltners atzina, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmumam bija proporcionāli augstākas pārdošanas izmaksas nekā iepriekšējā gadā, kas ir saistīts ar aktīvo mārketinga darbu kompānijas galvenajos tirgos - uzņēmumam bija samērā lielas pārdošanas kampaņas Latvijas, Somijas un citos tirgos. "Ticam, ka šīs aktivitātes sekmēs zīmola atpazīstamību, kas dos labu potenciālu turpmākai izaugsmei nākotnē," sacīja Iltners.

Vienlaikus viņš pieņēma, ka kompānijas pārdošanas izmaksas turpmāk dramatiski salīdzinājumā ar kompānijas pārdošanas izmaksām šā gada pirmajā pusgadā. Uzņēmums turpinās fokusēties uz attīstību "Madara Cosmetics" galvenajos realizācijas tirgos Eiropā, īstenojot dažas, iepriekš neīstenotas pārdošanas aktivitātes. Kompānija sagaida, ka šīs aktivitātes turpmāk sekmēs pārdošanas apmēru pieaugumu.

Iltners, komentējot tendences kompānijas pārstāvētajā nozarē, norādīja, ka dabiska un organiska kosmētika Eiropā ir pieprasīta, un tās pārdošanas apmēri nākotnē turpinās augt. Eiropas tirgus un arī globālais tirgus ir milzīgs un strauji augošs salīdzinājumā ar "Madara Cosmetics" pašreizējiem apmēriem, dodot kompānijai turpmākas izaugsmes iespējas. "Jūtamies samērā apmierināti ar pašreizējo situāciju un tendencēm," rezumēja Iltners.

Pērn oktobrī LETA jau ziņoja, ka "Madara Cosmetics" šogad plāno sasniegt gandrīz desmit miljonu eiro apgrozījumu.

Tāpat vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 4,66 miljoni eiro, kas ir par 30% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa pieaugusi par 39,8%, sasniedzot 995 991 eiro. Apgrozījuma pieaugumu veicināja spēcīgie pārdošanas apmēri uzņēmuma lielākajos realizācijas tirgos - Latvijā un Somijā, kur uzņēmums veiksmīgi turpināja stiprināt pozīcijas kā numur viens zīmols dabiskās organiskās kosmētikas segmentā.

"Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Uldis Iltners (23,92%), SIA "Sustainable Investments" (17,09%), Zane Tamane (10,25%), Liene Drāzniece (6,83%) un Somijas "Transmeri Group Ab" (6%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās