foto: AFP/Scanpix
Jaunā britu zvaigzne tērpjas Latvijas kleitās
Bronte Kārmaikla atveido Kristofera Robina meitu Madelainu. Jāpiebilst, ka Troņu spēļu fani redzēs Bronti seriāla astotajā sezonā nākamgad.
2018. gada 19. augusts, 06:24

Jaunā britu zvaigzne tērpjas Latvijas kleitās

Kas Jauns Avīze

Ģimenes filmas Kristofers Robins pirmizrādēs viena no zvaigznēm – jaunā britu aktrise Bronte Kārmaikla – uz sarkanā paklāja izgāja Latvijas zīmola "Lazy Francis" darinātos tērpos.

"Walt Disney Pictures" filmas pirmizrādēm Losandželosā un Londonā "Lazy Francis" radījis divas unikālas kleitas – abas astoņus gadus vecajai Kārmaiklas jaunkundzei. Kleitas uzšūtas ļoti īsā laikā – to izveide prasījusi nedēļu.

foto: SIPA/Scanpix
Šajā Latvijā šūtajā kleitā Bronte Kārmaikla apmeklēja pirmizrādi Kalifornijā.

Mērus noņem datora ekrānā

“Pie mums vērsās aktrises māte ar lūgumu radīt divas unikālas kleitas viņas meitai. Ņemot vērā, ka kleitas šuvām pēc individuālas piegrieztnes, laika mums bija katastrofāli maz. Turklāt uzdevumu vēl grūtāku darīja tas, ka kleitām vajadzēja būt šūtām precīzi uz auguma, tāpēc nevarējām kļūdīties pat par centimetru, kas ir ārkārtīgi sarežģīti, kad mērus ņem, sazinoties Skype,” stāsta "Lazy Francis" dibinātāja un īpašniece Olga Krūze.

Galvenais iedvesmas avots bija pati filma – lācis Vinnijs Pūks, kas raisa asociācijas ar medu, noapaļotām formām, un Kristofers Robins ar savu klasisko angļu svīteri.

“Sarkanā un zelta krāsa ir ļoti eleganti, dzīvi apliecinoši toņi, tāpēc mums nebija ne mazāko šaubu, ka tieši tie jāizvēlas, veidojot tērpus Brontei,” komentē Krūze.

foto: Publicitātes foto
"Lazy Francis" dibinātāja un dizainere Olga Krūze Londonā kopā ar Kārmaiklas jaunkundzi.

Meita sajūsmā, atklāj māte

“Abas kleitas radītas no dabīgā zīda, un apakšsvārki katrai pašūti no veseliem astoņiem metriem tilla! Sarkanās kleitas apkakli apdarinājām ar rišām, kas bieži multfilmās apņem medus podiņus. Vienmēr ir ļoti patīkami strādāt pie unikālām idejām absolūti īpašām kleitām.”

Brontes māte, aktrise Keita Kārmaikla atklājusi, ka meita bija sajūsmā par kleitām. “Tas bija viņas labākais vakars – viņa patiesi staroja savā tērpā, un visi bija lielā sajūsmā par skaisto kleitu. Tās tonis bija tik piesātināts,” stāsta Krūze. Dizainere arī pati piedalījās filmas pirmizrādē Londonā.

Jau ir pieredze

Šī nav pirmā reize, kad "Lazy Francis" veido kleitas, kas paredzētas iznācienam uz sarkanā paklāja. 2016. gadā Latvijas zīmola kleitā amerikāņu aktrise Kailija Rodžersa apmeklēja Ņujorkas pirmizrādi filmai Skaistums tev līdzās ar Vilu Smitu galvenajā lomā.

Šogad Rūbija Bārnhila, viena no galveno lomu atveidotājām Stīvena Spīlberga filmā Lielais draudzīgais milzis, arī pirmizrādi apmeklēja Lazy Francis kleitā.