Kā baudīt dzērienus?

Kā baudīt dzērienus?

Jauns.lv

Lekciju kursā „Dzērienu evolūcija un baudīšana” četri zinoši lektori stāstīs stāstīs un rādīs iecienītu alkoholisko dzērienu – vīna, viskija, brendija un alus – izcelšanās un evolūcijas procesu, un baudīšanas tradīcijas. Lekciju kursa teorija būs papildināta ar praksi – vīna, viskija un alus degustācijām.

1. lekcija-degustācija.

Ieva Ozoliņa – „Strukturēta pieeja vīnu baudīšanai”. Piektdien, 3. augustā, plkst. 18:30

Vīnu eksperte Ieva Ozoliņa iepazīstinās ar vīna baudīšanas mākslas praktiskajiem aspektiem -  vīnu īpašībām, balstoties uz vēsturiskajiem un klimatiskajiem aspektiem, cenas un vīna kvalitātes attiecībām, vīndarīšanas metodēm, vīna uzglabāšanu, ēdiena un vīna kombinācijām, temperatūras / glāzes formas ietekmi uz vīna garšu, u.c. aspektiem.

Stāstījumu papildinās klasisko baltvīnu un sarkanvīnu šķirņu degustācija.

2.lekcija. Valentīna Grandāne - „Ievads vīna kultūras vēsturē”. Pirmdien, 6. augustā, plkst. 18:30

Valentīnas Grandānes lekcija par vīnu kultūras vēsturi parādīs citu skatījumu uz Rietumu civilizācijas vēsturi kā tādu. Lekcijā dzirdēsim Valentīnas Grandānes stāstījumu par vīna izcelsmi un evolūciju kultūrvēsturisko procesu kontekstā.

3.lekcija-degustācija. Jānis Kaļķis - „Stipro alkoholisko dzērienu kultūras vēsture”. Trešdien, 15. augustā, plkst. 18:30

Jānis Kaļķis lekcijā stāstīs par stipro alkoholisko dzērienu rašanos, destilācijas procesu  un evolūciju – par to, kā radušies šodien iecienītie stiprie alkoholiskie dzērieni. Īpaša uzmanība šajā lekcijā diviem populārākajiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem - brendijam un viskijam - to gatavošanai, veidiem un atšķirībām.

Lekcija ietvers arī dažādu viskiju degustāciju.

4.lekcija-degustācija.

Gordon VanHoutan - „Alus daudzveidība”. Pirmdien, 20.augustā, plkst. 18:30

Profesionāls aluszinis no ASV - Gordon VanHoutan, stāstīs par Latvijā tik iecienītā dzēriena veidiem un baudīšanas mākslu.

Lekcijas laikā degustēsim dažādus citās valstīs darīta alus veidus, meklēsim to atšķirības garšā, gatavošanas metodēs.

Lekcija būs angļu valodā, ar tulkojumu (ja būs nepieciešams).

Vieta: Birojnīca, Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84 k-2.

Laiks

: 3.-20.augusts

Cena: par visu lekciju kursu (iekļaujot degustācijas) – Ls 45

par vienu atsevišķu lekciju-degustāciju (1., 3., 4.) – Ls 15, par lekciju (bez degustācijas- 2.lekcija) – Ls 10

(Cenā iekļauti degustējamie dzērieni un spēcinoša uzkoda)

Pieteikšanās

pa e-pastu: birojnica.info@gmail.com

Pastaiga.lv / Foto: Bulls Press