Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi
Biezpiena virteņus pasniedz ar skābu krējumu vai skāba krējuma mērci.

Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi

Jauns.lv

No ārpuses aplūkojot biezpiena virteņus uzreiz varētu teikt, ka tie taču pelmeņi, bet nekā. Tie ir gardie biezpiena virteņi!

Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi...

Sastāvdaļas:

Mīklai -

0,5kg miltu

1 ola

ūdens

sāls

* miltiem pievieno olu, šķipsniņu sāli un ūdeni. Samīca mīklu, lai tā būtu veltnējama un neliptu pie rokām.

* mīklu atstāj uz stundu nobriest jeb ''atpūsties''.

* biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu vai sablenderē.

* pievieno smalki sagrieztus lociņus, olas un šķipsniņu sāls.

* samaisa pildījuma masu.

* veltnē mīklu un liek pildījumu un veido tādus, kā pīrādziņus.

* katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls, un liek iekšā virteņus.

* kad tie ir uzpeldējuši, ar putu karoti ņem ārā.

* gatavus pasniedz ar skābu krējumu vai skāba krējuma mērci.

Lai labi garšo!

Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: All Over Press