Gandrīz pelmeņi - sāļie biezpiena virteņi
No ārpuses aplūkojot biezpiena virteņus uzreiz varētu teikt, ka tie taču pelmeņi, bet nekā. Tie ir gardie biezpiena virteņi!
Sastāvdaļas:
Mīklai -
0,5kg miltu
1 ola
ūdens
sāls
Pildījumam -
0,5 kg biezpiena
lociņi
2 olas
sāls
Gatavošana:
* miltiem pievieno olu, šķipsniņu sāli un ūdeni. Samīca mīklu, lai tā būtu veltnējama un neliptu pie rokām.
* mīklu atstāj uz stundu nobriest jeb ''atpūsties''.
* biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu vai sablenderē.
* pievieno smalki sagrieztus lociņus, olas un šķipsniņu sāls.
* samaisa pildījuma masu.
* veltnē mīklu un liek pildījumu un veido tādus, kā pīrādziņus.
* katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls, un liek iekšā virteņus.
* kad tie ir uzpeldējuši, ar putu karoti ņem ārā.
* gatavus pasniedz ar skābu krējumu vai skāba krējuma mērci.
Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: All Over Press