Vanšu tilts, Bastejkalns, Zviedru vārti un citas arhitektūras pērles no ēdiena! FOTO
Tā kā Rīga šogad ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta un arhitektūra ir nozīmīga pilsētvides daļa, šefpavāri kopā ar arhitektiem, izmantojot dažādus produktus, radīja ko nebijušu – ēdamu Rīgu.

Vanšu tilts, Bastejkalns, Zviedru vārti un citas arhitektūras pērles no ēdiena! FOTO

Kasjauns.lv

Atklājot Pavasara Rīgas restorānu nedēļu, Rīgas labāko restorānu šefpavāri kopā ar atzītiem Rīgas arhitektiem no dažādiem produktiem pagatavoja Rīgas arhitektūras pērles – Arhitektu namu un Zviedru vārtus, Vanšu tiltu, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas koka ēku, kā arī veidoja variāciju par Rīgas pilsētvidi.

Vanšu tilts, Bastejkalns, Zviedru vārti un citas a...

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 5. līdz 11.maijam. Tās laikā labākie Rīgas restorāni piedāvās īpašu trīs ēdienu maltīti, kurā iekļauti pavasarīgi Latvijas produkti. Gan pieredzējušiem gardēžiem, gan tiem, kuri restorānus apmeklē retāk, tā būs iespēja nobaudīt vadošo šefpavāru kulinārās variācijas. Rīgas restorānu nedēļā būs iespējams nobaudīt tādus īpašus ēdienus kā bērzu sulas sorberts, teļa karē, ziedu medū marinēti pērļu sīpoli, rabarberi visdažādākajās variācijās un citi. Šajā restorānu nedēļā dalību pieteicis rekordliels restorānu skaits – 36 restorāni.

“Šī ir piektā reize, kad Rīgā norisinās Rīgas restorānu nedēļa, un šajā reizē ir pieteicies rekordliels restorānu skaits – burvīgas un pavasarīgas maltītes varēs nobaudīt 36 lielākos un mazākos Rīgas restorānos. Pavasaris ir laiks, kad daba mostas no ziemas miega un pārsteidz ar svaigumu un pavasarīgām sajūtām, un tas ir laiks, kad rodas iedvesma jaunām idejām – protams, arī pavāriem. Jau pāris mēnešus cilvēki zvana un interesējas par gaidāmo Rīgas restorānu nedēļu, kas nozīmē, ka mērķis, ar kādu šis projekts tika uzsākts, ir attaisnojies Pēc šīs restorānu nedēļas sāksim gatavoties nākamajai – Rudens Rīgas restorānu nedēļai, kas notiks no 13. līdz 19.oktobrim. Ceram, ka šogad restorānus apmeklēs vēl lielāks interesentu skaits,” stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Tā kā Rīga šogad ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta un arhitektūra ir nozīmīga pilsētvides daļa, šefpavāri kopā ar arhitektiem, izmantojot dažādus produktus, radīja ko nebijušu – ēdamu Rīgu.

Pavisam tika gatavoti četri būtiski objekti. Variācijas par Rīgu kā pilsētu pa slāņiem autors ir arhitekts Toms Kokins, kurš uzskata, ka Rīgas pilsētvide ir veidota gandrīz pēc ābeces pamatprincipiem – pakāpeniski un pa slāņiem. Vanšu tilts tika izvēlēts, jo Daugava ir Rīgas galvenā “artērija”, un šis tilts ir viens no Rīgas galvenajiem simboliem. Šīs idejas autori ir arhitekti Miķelis Putrāms un Linda Krūmiņa. Tika pagatavota arī Senā Rīga – Zviedru Vārti, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un kuriem līdzās atrodas Arhitektu nams. Šīs idejas autors ir Latvijas Arthitektu savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ķibilds. Tāpat tika pagatavota koka Rīga, jo ar kultūrvēsturisko mantojumu – koka ēkām - Rīga ir ievērojama visā Eiropā. Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas koka ēka, ko atjaunojis arhitektes Zaigas Gailes birojs, ir viena no pēdējām atjaunotajām koka celtnēm Rīgā un izpelnījusies ļoti augstu vērtējumu.

2014. gada Pavasara Rīgas restorānu nedēļas atklāšanā restorānu šefpavāri kopā ar arhitektiem, izmantojot dažādus produktus, radīja ko nebijušu – ēdamu Rīgu.

2014. gada Pavasara Rīgas restorānu nedēļas atklāšana

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica