Ideja meiteņu ballītei - Pipas Midltones karaliskie kapkeiki. Recepte
Izmēģini Pipas melleņu un citronkrēma kapkeiku recepti un sarīko draudzeņu ballīti.
2014. gada 9. septembris, 13:32

Ideja meiteņu ballītei - Pipas Midltones karaliskie kapkeiki. Recepte

Jauns.lv

Kembridžas hercogienes Ketrīnas jaunākā māsa Pipa Midltone profesionālā līmenī nodarbojas ar ballīšu plānošanu un ēst gatavošanu. Labākās receptes viņa apkopojusi arī grāmatā.

Pipas ēdieni ir grezni, bet viegli pagatavojami un ar odziņu. Jā, starp citu, ballīšu karalienes maltīti gatavo pašas. Un šie kapkeiki ir laba manta, ko likt galdā meiteņu ballītē. Mellenes, vari aizstāt ar lielogu mellenēm, avenēm vai citām ogām.

12 kapkeiki

25 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes cepšanai

VAJADZĪGS

Kapkeikiem:

200 g melleņu vai citu ogu

½ citrona: sula un rīvēta miziņa

220 g cukura

180 g sviesta, mīksta

4 olas

150 ml paniņu

180 g kviešu miltu

100 g mandeļu vai kukurūzas miltu

200 g citronkrēma (vari nopirkt labākajos lielveikalos vai pagatavot pati – angliski to sauc par lemon curd)

1 tējkarote cepampulvera

¼ tējkarotes sāls

Virsiņai:

400 g sviesta, mīksta

400 g pūdercukura

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kastrolī liec mellenes, citrona sulu, miziņu un 40 gramu cukura. Uz lielas uguns 4–5 minūtes visu karsē (nepārtraukti maisot), līdz iegūsti ievārījumam līdzīgu substanci. Noņem no uguns, noliec malā.

Liec mafinu pannas iedobumos papīra čaulītes. Kviešu miltus iesijā lielākā traukā, iemaisi tajos mandeļu vai kukurūzas miltus, cepampulveri un sāli. Saputo (ātrāk un ērtāk būs, ja izmantosi mikseri) atlikušo cukuru un sviestu līdz baltām putām, pa vienai piesit olas un atkal uzputo. Masā iemaisi paniņas un tad arī miltu jaukumu. Kārtīgi izmaisi.

Pusi mīklas izdali pa visām 12 kapkeiku čaulītēm. Pēc tam sešās no tām ieliec pa  pustējkarotei tikko pagatavotā melleņu ievārījuma, otrā – pa pustējkarotei citronkrēma. Tad ar atlikušo mīklu pārklāj kapkeiku pildījumus. Šauj krāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz kapkeiks ir zeltaini brūns; viducī iedurot un izvelkot koka iesmiņu, tas ir sauss. Atdzesē.

Virsiņai lielā bļodā liec sviestu, pūdercukuru, naža galu sāls un kul līdz baltām putām (2-3 minūtes). Un atkal – sadali to uz pusēm: vienai pievieno atlikušo melleņu ievārījumu, otrai – citronkrēmu un samaisi. Liec katru krēmu savā konditorejas tūtā (vai vienkārši plastikāta maisiņā, kam nogriezts stūris) un izspied sev tīkamus līkumus uz atdzisušajiem kapkeikiem. Lai gan – šai misijai vari izmantot arī platu nazi, ar to uzziežot krēma pikas uz kapkeikiem.

Teksts: Signe Šēnfelde, žurnāls OK / Foto: Shutterstock, AllOverPress