Cik stilīgi šoruden izskatās Latvijas slavenības? FOTO
TV personība Maija Rozīte Krištopane un modes māksliniece Šeila izvēlas tērpus ar aktuālām, košām apdrukām.
2014. gada 13. septembris, 09:04

Cik stilīgi šoruden izskatās Latvijas slavenības? FOTO

Jauns.lv

Vasara ir galā un modē ienāk jaunās rudens sezonas vēsmas. Kasjauns. lv aplūko mūsu slavenību stilu un to, cik lielā mērā tas atbilst modes aktualitātēm.

Katra sezona modes pasaulē nāk ar jaunām tendencēm, kuras liela daļa no mums steidz ieviest savā garderobē. Šis rudens ir īpašs ar savu daudzveidīgo krāsu paleti - no dabiskiem zemes toņiem līdz sulīgi sarkanai, zilai un violetai krāsai. Atšķirībā no vasaras, rudens toņi ir dziļi un piesātināti, izstrāvojot eleganci un ļaujot izcelties pilsētas pelēcīgajās ielās. No pagājušās sezonas joprojām aktuāls ir oversize apģērbs, kā arī midi garuma svārki. Galvenā aktualitāte - mini svārki, kurus droši var nēsāt arī tad, ja tev sen vairs nav 20. Modē ir gan izteikti sievišķīgi silueti, gan adrogīnais stils, kas ļauj mums transformēties atkarībā no sajūtām, notikuma un garstāvokļa. Tendence, kuru ietekmējuši politiskie notikumi ir militārais stils un kamuflāža, kas ir īpaši aktuāla jauniešu modē. Nekur nav palikušas svītras, rūtis un dzīvnieku raksti, kas piedzīvo savu kārtējo renesansi. Aktuālas ir arī daudzveidīgas apdrukas un pamanāmas aplikācijas, kas ļauj mums šajā sezonā būt košām un pamanāmām!

TV personība Maija Silova un galerijas Putti īpašniece Agita Putāne izvēlas rudens aktuālo toņu paleti. Maija kombinējusi divus aktuālus krāsu toņus - sienna (brūni ruda) un sepia (no brūna līdz sarkanīgam), savukārt Agita izvēlas pelēki zilo toņkārtu, tērpu papildinot ar aktuālām rotaslietām.

Lakatam un šallei šajā sezonā nav tikai praktiska nozīme, tas ir lielisks veids, kā padarīt koptēlu interesantāku. Basketbolista Kaspara Kambalas draudzene Zane zīmola Burberry šalli izmanto, lai papildinātu tērpa augšdaļu, savukārt Mix Media Group īpašnieks Andrejs Feldmanis ar sievu Aleksandru Krasovicku lakatus izvēlējušies kā tērpa akcentu, tajā pat laikā saskaņojot tos ar kopējo stilu.

Burti, cipari un T krekli ar vēstījumiem ir šīs sezonas must have lieta. TV 24 Preses kluba vadītājs Aivis Ceriņš ar savu apģērbu ziņo, ka pats ir savas laimes kalējs, savukārt TV žurnāliste Linda Krūmiņa izvēlas kleitu ar pamanāmu burtu un ciparu kombināciju.

Hūtes, hūtītes, katliņi, platmales... Rudens sezona nāk ar iespēju dažādot tēlu ar cepuru palīdzību. Blogeres Agneses Kleinas cepure papildina matu sakārtojumu, kamēr stiliste Iveta Vecmane dod priekšroku zīmola HATA hūtei, kas lieliski piestāv klasiska stila mētelim.

Ja priekšroku dod tumšām krāsām apģērbā, tad šajā rudenī tās noteikti jāatsvaidzina ar kādu košu akcentu. Zīmolu ligzdas MATKA zīmolvede Inese Indāne izvēlas latviešu dizainu un pikanto Jāņa Šnē kleitu papildina ar mākslinieces Gundegas Dūdumas klača somiņu. Ar somiņu aktuālā sinepju krāsas tonī savu koptēlu dažādo arī eksprezidenta Valda Zatlera kundze Lilita Zatlere.

Attiecībā uz svārku izvēli šajā sezonā faktiski nav iespējams kļūdīties, jo aktuāli ir visi garumi - no mini līdz maksi. Galvenais, lai attiecīgais garums piestāv. Juriste Liene Stūraine demonstrē sezonas jaunāko tendenci mini, PR speciāliste Maija Melbārde izvēlas midi garuma svārkus, kurus kombinē ar aktuālo leoparda apdruku, kamēr TV raidījuma Super Bingo vadītāja Krista Pesecka dod priešroku 3/4 garuma svārkiem.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Anete Janševica, Jānis Saliņš