Sievietēm ar bumbierveida figūru pareizs matracis var pilnībā mainīt miega kvalitāti
foto: Shutterstock
Būtiski izvēlēties matraci, kas piemērots jūsu gulēšanas pozai, jo tas palīdzēs samazināt muguras sāpes un nodrošinās labāku miega kvalitāti.
Dzīvesstils

Sievietēm ar bumbierveida figūru pareizs matracis var pilnībā mainīt miega kvalitāti

Veselības nodaļa

"100 Labi padomi Par veselību"

Vai jūs bieži ciešat no bezmiega vai neizskaidrojama noguruma? Lai gan stresa un slimību dēļ var būt problēmas ar miegu, daudzu cilvēku gadījumā problēmas iemesls ir daudz vienkāršāks – nolietojies matracis.

Sievietēm ar bumbierveida figūru pareizs matracis ...

Pēc Lielbritānijas Miega padomes datiem, vecas un neērtas gultas nomainīšana pret jaunu un ērtu matraci var uzlabot miega ilgumu par 42 minūtēm. Terapeite Marlīna Koldvela no Klīvlendas klīnikas iesaka izvēlēties matraci, kas piemērots jūsu gulēšanas pozai, jo tas palīdzēs samazināt muguras sāpes un nodrošinās labāku miega kvalitāti.

Kā izvēlēties pareizo matraci?

Eksperti norāda, ka vidēji stingrs matracis nodrošina vislabāko atbalstu un komfortu. Pētījumi liecina, ka gulēšana uz pārāk mīksta vai pārāk stingra matrača var pasliktināt miega kvalitāti un izraisīt muguras sāpes. Hārvarda Medicīnas skola iesaka pirms matrača nomaiņas uz stingrāku izmēģināt lētāku risinājumu – palikt zem matrača dēli, lai pārbaudītu, vai cietāka virsma uzlabos miegu.

Matrača ietekme uz miega kvalitāti

Lai gan zinātniskie pētījumi par matraču ietekmi uz miegu nav plaši pieejami, 2015. gadā publicētais žurnāla Sleep Health pētījums atklāja, ka vidēji stingrs matracis ir visefektīvākais mugurkaula izliekuma atbalstam un miega kvalitātes uzlabošanai.

Vai gulēšana uz cietas virsmas ir labāka?

Saskaņā ar The Lancet pētījumu, gulēšana uz cietas virsmas, piemēram, grīdas, nenodrošina uzlabojumus muguras sāpju mazināšanā. Pētījuma dalībniekiem, kuri gulēja uz vidēji stingra matrača, bija mazāk muguras sāpju nekā tiem, kas gulēja uz cietas virsmas.

Matrača higiēna un ventilācija

Matračiem ir tendence izdalīt gaistošos organiskos savienojumus (GOS), kas var ietekmēt gaisa kvalitāti jūsu guļamistabā. Tāpēc eksperti iesaka regulāri vēdināt telpas un izvēlēties matračus, kas izgatavoti no dabiskiem materiāliem kā kokvilna vai vilna, lai samazinātu kaitīgo gāzu izdalīšanos.

Vai zinājāt?

Sievietēm ar bumbierveida figūru, kas visbiežāk guļ uz sāniem, ieteicams izvēlēties mīkstāku matraci, lai nodrošinātu pareizu mugurkaula izliekumu. Sievietēm ar simetrisku figūru labāks risinājums būs stingrāks matracis.